Чиновників Львівської ОДА і Садового пропонують позбавити опалення

Завтра до Львова прибуде Лілія Гриневич

 Міністру освіти і науки України

Квіту С. М.

 т.в.о. Голові Львівської обласної державної адміністрації ОДА

 Турянському  Ю. І.

Міському голові Львова

Садовому А. І.

ГО «Пліч-о-пліч за ради майбутнього»

Звернення

Освіта для українців, особливо в нас на Галичині, завжди була на першому місці. Навіть у часи війн, революцій, окупацій, економічних та соціальних криз українці віддавали останнє, але тільки для того, щоби діти ходили до школи і здобували освіту.

Розуміючи важливість того, що майбутнє освічене покоління є основою нашої держави.

Сьогодні наша влада намагається здійснити містичну економію опалення, ввівши шестиденне навчання для школярів, від якого відмовилися ще під час існування Радянського союзу. А запропонованих два місяці канікул для школярів та вчителів є повним абсурдом, тому що відімкнення від опалення або суттєве зменшення  температури у приміщеннях шкіл призведе до мільйонних збитків, оскільки відомо, що системи опалення не витримують різкого перепаду температури. Відповідно стіни, штукатурка, паркет, вікна та інший реманент просто у таких випадках руйнується.

Чому ніхто не думає, куди, протягом двох місяців батьки мають діти своїх дітей, особливо молоді  сім’ї, які мають двоє, троє і більше дітей. Особливий цинізм влада проявила ще у тому, що ніби то батьківські комітети шкіл самі просять ввести шестиденку і два місяці канікул. Це нагадує систему, коли під час існування радянського союзу на прохання «трудящіхся» піднімалися ціни на продукти харчування, транспорт тощо. Такі речі є неприпустимими в наш час! Чому  за помилки і нездатність дорослих дядьків, які дорвалися до влади і обіцяли соціальний захист своїх виборців мають  відповідати і страждати діти.

Тому ми пропонуємо інший спосіб зекономити опалення: відімкнути від опалення приміщення місцевих органів влади, починаючи від обласної державної адміністрації, міської ради, районних адміністрацій, жеків, комунальних підприємств, кількість яких є вражаючою. Кажуть, що в холоді краще думається. Може, лише тоді прийде розуміння того, що діти не повинні відповідати за безглузді і безвідповідальні рішення місцевих органів влади. Переконані, що така економія пального дозволить повноцінно і без безглуздих експериментів функціонувати закладам середньої освіти.

Свого часу Митрополит Андрей Шептицький  так казав про школу і державу: «Про інтелектуальний розвиток людини дбає школа, а родина, своєю чергою, повинна турбуватися про школу. Обов’язком і правом батьків є відвести дітей до школи. Кожна школа є частиною родини, яка виконує функцію виховання людини. Державна влада може допомагати батькам виховувати дітей, створюючи публічні і середні школи. Разом із тим держава мусить зберігати права батьків і допомагати настільки, наскільки цієї допомоги потребують і хочуть батьки. Проте не можна забувати, що державна влада може під егідою такої допомоги поширювати певні ідеї через шкільництво . Свобода школи, тобто незалежність її від впливу держави, є одним із найважливіших постулатів громадянського суспільства, що вміє захистити себе від задумів державної влади, яка часто присвоює собі цілковите право розпоряджатися всіма справами громадян».

Ініціативна група Громадського обєднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: