Садки потрібно відновлювати за кошти міста, - Слічна

Як повідомила начальник управління освіти ЛМР, Галини Слічна, для того, щоб охопити усіх дітей Львова дошкільною освітою, потрібно створити ще 700 додаткових груп у ДНЗ, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«У 2009 -2010  роках величезна кількість будівель була вивільнена від орендарів, зараз вони пустують і незадіяні, там не проведені капремонти, на більшість будівель виготовлена проектно-кошторисна документація. Щоб відремонтувати один такий садок, потрібно від 13 до 18 мільйонів гривень. На жаль, жодної державної програми немає, це все лягає на місто, за його кошти треба відновлювати садки. У 2013 році була постанова Кабінету Міністрів  про те, що ми можемо взяти позику під державні гарантії на відновлення дошкільних навчальних закладів, ми підготували пакет документів,  провели коригування проектно-кошторисної документації на ці об'єкти, але через події, які відбулись в державі, ці речі зупинились. Цього року ми передбачали часткові кошторисні призначення на проведення реконструкції та капремонтів деяких приміщень. Жоден учасник не подався на проведення ремонтних робіт на об'єкт на вулиці Рильського,  зараз будуть торги на приміщення на вулиці Зубрівській та Виговського, через ситуацію, яка є в державі, ніхто не хоче ризикувати своїми фінансами.

Зараз маємо проблемні райони - Сихів, Левандівку, а також центр міста, де усі садки є нетиповими та знаходяться у пристосованих приміщеннях.

Скоро будемо відкривати додаткову групу в НВК «Любисток»,  відкриваємо 2 групи в Будинку дитини на вулиці Таджицькій , плануємо до кінця року зробити ремонт в садочку №38 і додатково відкрити ще 1 групу, можливо спільно з батьками будемо працювати над відкриттям ще однієї групи у садку №171.

Для того, щоб можна було охопити усіх дітей дошкільної освітою відповідно до обліку, треба відкрити ще 700 додаткових груп»,- розповіла Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: