США допоможуть Україні відгородитися від Росії колючим дротом

США закуплять 2,5 тисячі котушок колючого дроту для захисту кордону з Кримом і східних територій України

Про це йдеться в повідомленні про присудження контракту на офіційному інтернет-ресурсі американського уряду Federal Business Opportunities, передає«Ділова столиця».

«Колючий дріт необхідна державній прикордонній службі для захисту недавно встановленої межі між материковою частиною України і Кримським півостровом, а також для посилення східного кордону України», - йдеться в опублікованому документі.

Підрядником української прикордонслужби виступить київська компанія BK Engineering System. Сума контракту складає $435 тисяч. Час встановлення дротяних огорож не вказуються.

Закупівля дроту здійснюватиметься в рамках Антикризової програми допомоги Україні, затвердженої віце-президентом США Джозефом Байденом 22 квітня 2014 року.

Нагадаємо, в Україні неодноразово висловлювали намір відновити контроль над кордоном з Росією, через яку бойовики отримують підкріплення, зброю і військову техніку.

Раніше Ігор Коломойський пропонував відгородитися від Росії стіною. Однак глава прикордонслужби України Сергій Астахов заявив, що з фінансових міркувань «реалізувати дану ініціативу дуже складно».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: