За сім місяців 2014 року житлові субсидії у Львові отримали 12,3 тис. сімей

Житлові субсидії залишаються одним із найбільш затребуваних видів соціальної допомоги. Так, у січні-липні поточного року до відділів управління соціального захисту звернулось 13 тис. львівських сімей, з них за звітний місяць липень звернулось 1,7 тис. заявників, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«В літню пору активність мешканців за отриманням житлових субсидій традиційно дещо нижча, оскільки це період відпусток та меншої ділової активності. Однак, цей вид допомоги є високо затребуваним, оскільки непроста ситуація в державі не сприяє росту економічного добробуту громадян, що й зумовлює потребу в підтримці з боку влади, як державної, так і міської», - зазначила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

Загальна сума призначених житлових субсидій у Львові в період січня-липня 2014 року становить 14,2 млн. грн.

Варто зазначити, що державну житлову субсидію призначають громадянам з місяця їх звернення із заявою, терміном на 6 місяців. Після закінчення терміну призначення, мешканцям необхідно підтвердити своє право на житлову субсидію. Для цього їм потрібно звернутись у «єдину приймальню» районного відділу соціального захисту з відповідним пакетом документів.

Слід нагадати громадянам, що з 1 липня цього року набула чинності Урядова постанова від 05.04.2014 № 83, якою передбачено запровадження нового виду допомоги на оплату комунальних послуг – Компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на ці послуги (далі – компенсація).

На отримання компенсації можуть претендувати: сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї, відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення.

Прийом громадян у «Єдиних приймальнях» районних відділів соціального захисту проводиться: понеділок – з 13.00 до 19.00 год.; з вівторка по четвер – з 08.00 до 19.00 год.; в п’ятницю – з 09.00 до 14.00 год.

Записатись на прийом в «Єдину приймальню» в режимі «онлайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

Для запису на прийом та отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись до відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

 

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: