На Львівщині відбулося сходження на гору Маківка (фото)

16 серпня 2014 року відбулося сходження на гору Маківка (958 м) у рамках проведення спортивно-масових заходів за програмою ХХІІІ спортивних ігор Львівщини та VІІ обласних ігор ветеранів спорту. Цьогорічне традиційне сходження присвячено відзначенню 100-ї річниці початку Першої світової війни 1914-1918 років та вшануванню пам'яті загиблих.

Цей захід організовано управлінням молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівським обласним центром фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх” за підтримки сектору молоді та спорту Сколівської райдержадміністрації.

Сходження відбулося з двох напрямів: із села Пшонець та з села Тухля Сколівського району. Незважаючи на несприятливу дощову погоду на Маківку піднявся 331 учасник, які представляли команди 15 районів області та 5 міст обласного значення. Вперше участь у такому сходженні взяли й представники Львівського обласного центру „Інваспорт”.

На вершині Маківки, біля Пантеону загиблих Українських січових стрільців у І Світовій війні, відбулася урочиста церемонія з підняттям Державного Прапора України та загальний молебень. Під час урочистостей традиційно було розгорнуто велике полотнище Прапора України розміром 6 х 4 м.

Перед учасниками сходження виступили й особливі гості – учасники Майдану, які приїхали з Запоріжжя та Донецька й які також долучилися до сходження та вшанували пам'ять загиблих у військових конфліктах.

Серед учасників сходження були представники усіх вікових категорій – від дітей дошкільного віку до людей похилого віку. Варто відзначити, що у складі багатьох команд були цілі сім'ї з дітьми. Наймолодшій учасниці сходження виповнилося лише 8 місяців, а її братику незабаром виповниться чотири рочки, але незважаючи на це, він – турист з досвідом: у сходженні на гору Маківка бере участь вже другий рік поспіль.

На згадку про сходження усі його учасники отримали пам'ятні значки від Львівського обласного центру фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх”.

IMG_0460 IMG_0485

Львівський обласний центр ФЗН „Спорт для всіх”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: