Білорусь вирішила заробити на продовольчих санкціях Путіна

Федеральна служба Росії з ветеринарного і фітосанітарного нагляду звинуватила Білорусь у реекспорті заборонених продуктів з ЄС.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Россільгоспнагляду.

За даними відомства, тільки на двох ділянках автодоріг з Білорусі до Росії в період з 11 по 15 серпня було припинено спробу ввезення забороненої продукції.

Зокрема, в 11-ти випадках загальна вага такої продукції складала понад 93 тонни, з яких в 9 випадках виявлено продукцію невстановленого фітосанітарного стану без супроводу фітосанітарними сертифікатами, в тому числі походження з країн ЄС.

Також зафіксовано дві спроби завезти заборонену продукції з Угорщини, Іспанії в супроводі фітосанітарних сертифікатів, виданих Головною держінспекцією з насінництва, карантину та захисту рослин Білорусі.

Російське відомство відзначає, що чиновники Білорусі видали фітосанітарні сертифікати європейських продуктам вже після вступу в силу санкцій Росії проти ЄС, що передбачають заборону імпорту низки продуктів харчування.

На думку Россільгоспнагляду, це свідчить про нездатність Білорусі контролювати переміщення продукції, в тому числі призначеної для Росії, що "спричинить загрозу продовольчої безпеки Російської Федерації" в рамках Митного союзу.

У зв’язку з цим, російське відомство вимагає від Білорусі розглянути питання про організацію фітосанітарних контрольних постів на своїх дорогах, що ведуть до Росії, для організації двостороннього контролю продукції, призначеної для росіян.

Нагадаємо, 6 серпня президент Росії підписав указпро застосування заходів у відповідь на санкції Заходу. Росія повністю заборонить імпорт американської курятини, а також фруктів і овочів з Євросоюзу. Також Росія планує замінити європейські фрукти та овочі турецькими. Російські журналісти одразу поспішили заявити, що Путін готується ввести продпайок з кілограмом м’яса на рік. Прості росіяни в соцмережах тролять нову продуктову ініціативу Путіна і думають, як тепер харчуватися тільки гречкою і квасом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: