Депутати зустрілися з делегацією Представництва Американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу

Сьогодні, 21 серпня, відбулася зустріч керівництва області із делегацією Представництва Американського Об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу, повідомила прес-служба облради.

У складі делегації: Лоуренс Лернер – громадський активіст, юрист, власник адвокатського бюро зі захисту інтелектуальної власності, провідний юрист з питань расової дискримінації, Президент Американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу, що займається попередженням релігійної дискримінації, ксенофобії та порушення прав людини, один із ініціаторів Закону Магніцького у 2012 році; Джоел Сендберг – лікар, член Ради Директорів Американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу, радник багатьох конгресменів та американських громадських діячів у питаннях відносин з країнами колишнього Радянського Союзу та пострадянської єврейської громади, організатор підтримки сімей та мігрантів з СРСР;  та директор Представництва Американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Союзу Мейлах Шейхет.

Від Львівської обласної ради на зустрічі були присутні голова постійної комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном обласної ради Павло Хобзей, голова постійної комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем обласної ради Олег Рісний, депутати обласної ради Володимир Кирилич та Іван Грицьків. Також учасниками зустрічі були представники Львівської обласної державної адміністрації і представник МЗС України у Львові В’ячеслав Войнаровський.

У ході розмови Лоуренс Лернер розповів про діяльність громадської організації, яку він очолює. Американські громадські діячі, правозахисники та науковці, які входять до її складу, займаються моніторингом питання толерантності і взаєморозуміння між народами, захистом політично переслідуваних, станом та діяльністю пенітенціарної системи, дотриманням свобод діяльності та прав неурядових організацій, дотриманням прав людини, проблемами антисемітизму, а також збереженням єврейської культурної  спадщини. На завершення Лоуренс Лернер наголосив: „Ми прибули в Україну у важкий для неї час для того, щоб запитати у вас, чим ми можемо вам допомогти”.

У свою чергу Павло Хобзей від Львівської обласної ради привітав учасників делегації, а також висловив дві подяки. Перша подяка – США за те, що вони підтримують Україну у час, коли йде війна. Другу подяку­ депутат обласної ради  висловив в особі Мейлаха Шейхета усім євреям України за те, що вони дуже чітко зайняли проукраїнську позицію.

Далі під час зустрічі обговорили питання про стан збереження єврейської культурної спадщини у м. Львові, стан українсько-єврейських взаємин, моніторингу захисту прав людини, діяльність та дотримання законодавства органами влади тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: