На Львівщині завершилися відкриті обласні змагання з вуличного воркауту (фото)

17 серпня 2014 року на території спортивного майданчика Рогізненської школи Самбірського району відбулися вже втретє на Львівщині обласні змагання „Рогізно Street Workout-2014”, приурочені Дню Незалежності України.

Street workout – укр. вуличне тренування – це масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання в громадських об'єктах, таких як шкільні двори, парки, спортивні площадки в міській забудові. Включає тренування на турніку, брусах, яке відбувається на свіжому повітрі.

Ці популярні серед молоді змагання відбулися за підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, Львівського обласного центру фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх”, сектору з питань молоді та спорту Самбірської райдержадміністрації, депутатського корпусу Самібрської районної ради та дирекції місцевої загальноосвітньої школи.

IMG_6682

Такий захід стає вже традиційним для Самбірщини.

Розпочав дійство директор школи Микола Кінаш, який привітав усіх з початком третіх щорічних змагань з вуличного спорту. Хвилиною мовчання учасники вшанували пам'ять Героїв, які полягли за Незалежність нашої країни.

Зі щирими вітаннями до спортсменів та всіх присутніх звернулися заступник голови Самбірської  районної державної адміністрації Леся Ленартович, головний спеціаліст відділу освіти Роман Бойко, депутат Самбірської районної ради Костянтин Цибульський та Верховецький сільський голова Оксана Сало.

Цього року у програму змагань входили такі дисципліни: підтягування на перекладині з обтяженням 32 кг, відтискання на брусах з обтяженням 48 кг, джимбар, вправи на техніку, силовий фрістайл, вихід на дві руки, утримання елементів на час – прапор, горизонт, передній вис, а також показові виступи.

Милувала око чимала кількість учасників - засмаглих, підтягнутих хлопців спортивної статури, які вправно виконували різноманітні трюки на гімнастичних снарядах.

Цього року на ці змагання прибули представники воркауту з різних куточків України: Києва, Тернополя, Ужгорода, Львова, Жидачева, Самбора , Івано-Франківська. Усім хотілося продемонструвати силу, витримку та власні спортивні можливості.

Родзинкою стали „майстер-класи” для глядачів, які проводили Артем Петров – переможець шоу „Україна має талант – 4” (м.Київ), Владислав Нагорнюк – фіналіст „Україна має талант – 5” (м.Івано-Франківськ) та Володимир Мохно– учасник команди „Street Workout” (м.Київ). Гості взяли участь й в оцінюванні виступів учасників у якості суддів.

Об’єктивність і неупередженість боротьби забезпечувала суддівська колегія на чолі із місцевим учителем фізкультури Михайлом Савіцьким. Судді визначили кращих у кожній номінації. Ними стали:

дисципліна „силовий фрістайл”:

1 місце – Небіщанський Петро (Самбір),

2 місце – Тижбір Роман (Жидачів),

3 місце – Попик Андрій (Самбір),

дисципліна „техніка”:

1 місце – Михайлович Андрій (Самбір),

2 місце – Губицький Роман (Самбір),

3 місце – Левош Роман (Рогізно),

дисципліна „джимбар”:

1 місце – Семенов Володимир (Тернопіль),

2 місце – Костюк Владислав (Ужгород),

3 місце – Нитка Святослав (Тернопіль),

дисципліна „підтягування на перекладині плюс вага 32 кг”:

1 місце – Олійник Євген (Львів),

2 місце – Бемба Костянтин (Рогізно),

3 місце – Приходько Іван (Жидачів),

дисципліна „підтягування на перекладині плюс вага 32 кг”:

1 місце – Скабара Андрій (Самбір),

2 місце – Олійник Євген (Львів),

3 місце – Бемба Костянтин (Рогізно),

дисципліна „вихід на дві руки”:

1 місце – Попик Андрій (Самбір),

2 місце – Скабара Андрій (Самбір),

3 місце – Романюк Юрій (Воля-Баранецька),

утримання на час елементів:

„горизонт”:

1 місце – Процак Євген (Львів),

2 місце – Олійник Євген (Львів),

3 місце – Небіщанський Петро (Самбір),

передній вис:

1 місце – Процак Євген (Львів),

2 місце – Олійник Євген (Львів),

3 місце – Небіщанський Петро (Самбір),

„прапор”:

1 місце – Процак Євген (Львів),

2 місце – Олійник Євген (Львів),

3 місце - Небіщанський Петро (Самбір).

Переможці та призери були відзначені кубками, медалями та грамотами від Львівського обласного центру „Спорт для всіх”.

Також грамотами за активну участь були нагороджені п’ятнадцятирічні дівчата із села Викоти: Анастасія Пліш, Уляна Казан та Тетяна Козловська, котрі вже другий рік поспіль тішать присутніх своїми показовими виступами, від яких в певні моменти перехоплює подих. Варто відзначити й наймолодшого учасника – одинадцятирічного Руслана Морозова з м. Самбора.

На завершення змагань організатори подякували всім учасникам та гостям „Рогізно Street Workout” та висловили сподівання, що такі змагання відбудуться й наступного року.

 

Довідково про вуличний воркаут:

Сьогодні існує чотири основні напрямки у яких розвивається воркаут:

  • воркаут
    • вуличний воркаут (англ. street workout)
    • ґетто воркаут (англ. ghetto workout)
  • дворова гімнастика
  • джимбар
  • фрістайл-бар

Складові вуличного воркауту

  • Атлетичні вправи - система вправ різного рівня складності, що сприяють підсиленню здоров'я, розвитку сили та витривалості а також формуванню атлетичної статури.
  • Калістеніка (англ. Calisthenics) – комплекс простих вправ, які виконують використовуючи виключно власну вагу тіла. Ціль цих вправ - розвинути мускулатурну силу та розвинути всебічний фітнес.
  • Паркур (англ. Parkour) – фізична дисципліна французького походження, в якій учасники біжать за маршрутом, намагаючись перейти перешкоди найбільш ефективним способом, використовуючи лише власні тіла. Для паркуру необхдні такі навички як стрибки, лазіння тощо. Заснований паркур французом Девідом Беллом.
  • Хіп-хоп музика – форма музичного вираження та артистична культура, що утворилася серед афроамериканської громади у середині 1970-их років у районі Бронкс, Нового Йорку. На зорі утворення, на хіп-хоп надзвичайно вплинув традиційний музичний стиль Джамайки. Жанр зазвичай складається з римованих виразів, що звуться “реп”, та які супроводжуються музикою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: