У Львові на День Незалежності відбудуться змагання зі швидкубінгу

Цієї неділі, 24 серпня, на площі Музейній, 1 відбудеться змагання зі швидкубінгу «LvivCubeFest». Захід проводиться в рамках мистецького проекту «Домініканес». Учасником змагання може стати кожен, хто вміє збирати кубик Рубіка. Початок о 11:00 год, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«У Львові ще у 2011 році проходили такі змагання. Зараз швидкубінг стає все популярнішим, проводяться зустрічі, зібралася дружня компанія однодумців. І ось у День Незалежності, 24 серпня, знову будуть проведені міні-змагання», - розповіла організатор змагань «LvivCubeFest» Юлія Остапенко.

Мета змагання – спонукати суспільство до інтелектуальних ігор та здорового способу життя. До участі у конкурсі залучаються усі охочі, небайдужі молоді люди.

Змагання проводиться у два етапи: відбіркові тури і фінал. Під час змагання швидкубери спробують свої сили у розв'язанні кубика 2х2х2, 3х3х3, 4х4х4 і пірамідки Рубіка, а також у розв'язанні кубика однією рукою.

Швидкубінг – це інтелектуальний вид спорту, що полягає в розв’язанні механічних головоломок за найменший час. У світі регулярно проводяться національні, континентальні та світові змагання зі швидкубінгу, а всі результати і рекорди фіксуються WCA – Всесвітньою Асоціацією Кубика. (www.worldcubeassociation.org)

У багатьох містах України регулярно проводяться зустрічі швидкуберів, де люди обмінюються досвідом, змагаються, спілкуються і просто весело проводять час в колі однодумців.

Довідка

ДОМІНІКАНЕС – це мистецький проект у просторі старого Львова, який започатковано для створення затишку і настрою кожного львів’янина і гостя міста, де кожен зможе знайти для себе щось душевне, щось своє. Проект ДОМІНІКАНЕС має на меті привернути увагу до площі Музейної, яка за красою, енергетикою не поступається іншим історичним куточкам Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: