У Німеччині назвали головну умову перемир'я на сході України

Головною умовою оголошення перемир`я на Сході України є це гарантоване припинення постійного постачання через український кордон озброєнь та найманців з Росії.

Про це в інтерв`ю одному з російських видань повідомив посол Німеччини в Росії Рюдігер фон Фріч, пише Еспресо.TV.

Він наголосив, що надзвичайно важливим досягти загальної згоди, що Україна як будь-яка держава має право вільно і самостійно обирати свій шлях. «По-перше, це гарантоване припинення постійного припливу через кордон в Україну озброєнь, матеріалів, людей з Росії. Це головна умова для оголошення перемир'я», - заявив посол.

Наступним кроком, вважає він, має стати конституційний процес в Україні. При цьому дипломат зазначив, що важливо, щоб у цьому процесі брали участь представники всіх регіонів країни, але не самопризначеної, а вільно обрані і визнані населенням.

"Наша політика виходить із трьох чітких принципів. По-перше, ми не приймаємо анексію Криму. По-друге, ми рішуче реагуємо на російську політику, попереджаючи, що приймемо, якщо Москва не впливає на сепаратистів. Прийняті санкції не покарання, а інструмент політики, щоб спонукати до цього. По-третє, що особливо важливо, - ми залишаємося відкритими до діалогу. Саме німецьке політичне керівництво довело, наскільки воно прихильне до діалогу і яке значення воно йому додає. Іншого шляху, власне, немає, ми залишаємося сусідами, повинні і хочемо жити разом, залежимо один від одного",- сказав Фріч.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: