Ударівець закликає для допомоги армії об’єднати зусилля всіх волонтерських середовищ

Таку думку, сьогодні, 22 серпня, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook висловив заступник голови «Самооборони Львівщини», депутат Львівської міської ради від партії УДАР Юрій Мартинюк. 

Ударівець зазначив, що, на його думку, діяльність громадських  ініціатив, волонтерських організацій, які займаються допомогою армії, необхідно координувати для того, щоб вони працювали максимально ефективно.

«Уже доволі давно не можузнайти відповіді на декілька запитань, пов'язаних із діяльністю львівських волонтерів, які допомагають армії. По-перше, всі ми намагаємось допомогти війську хто як може. Але, на жаль, доводиться констатувати, що кожен волонтерський рух діє сам по собі, що в цілому дає накладки на діяльність одне одного. Результатом є те, що деякі позиції забезпечуються всіма (наприклад, продукти), а більшість необхідних речей і надалі залишається поза волонтерськими можливостями та увагою (достатня кількість оптики, спецзасобів, індивідуальні потреби певних військових напрямків)».

Окрім цього, активіст відзначив, що за останній час з’явилась велика кількість шахраїв та осіб, що тупо спекулюють на даній темі, користуючись загальним хаосом та безсистемністю у напрямку забезпечення війська.

Юрій Мартинюк, також, назвав й інші проблеми, які зменшують ефективність волонтерського руху допомоги армії: «по-третє, відсутність належного системного сприяння з боку державних органів – здебільшого все, що необхідно доводиться і надалі робити «на особистих контактах». По-четверте, блок надання правової допомоги учасникам АТО та членам їх сімей і надалі залишається величезною «чорною дірою», а це стає не меншою проблемою аніж матеріальне забезпечення наших бійців. На жаль державна система дану проблему вирішує як і всі інші (тобто в "найкращих" традиціях бюрократії), а силами волонтерів вдається вирішити лише точкові одиничні випадки».

Відтак, представник «Самооборони Львівщини» вважає, що вартувало б скоординувати дії принаймні найбільших волонтерських середовищ Львова та області та  створити єдиний координаційний центр по наданню такої допомоги. Це, на думку Юрія Мартинюка дасть можливість систематизувати можливості різних середовищ, а також більш якісно вирішувати наявні потреби військових.

Прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: