У Львові триває інсталяція «Сад» як образ того, що постійно відроджується (фото)

Сьогодні, 23 серпня, у рамках «День Незалежності. Образ», на пл. Ринок (північно-східна сторона) триває інсталяція «Сад» Олени Костюк. В інсталяції використані старі фото Галичини, Гуцульщини, Покуття, Буковини та Сіверщини з архівів Олени Костюк, Олександра Лісниченка, а також Наукової бібліотеки імені В. Стефаника у Львові та Чернівецького краєзнавчого музею.

«Інсталяція «Сад» – один з продуктів проекту «Велике дзеркало», який я розпочала офіційно 3 роки тому, а, насправді, це вже триває дуже довгий час. Цей проект постав від старих фотографій українців. Дивлячись на старі світлини, я роздумую над розумінням власної ідентичності. Хто я? Де я живу? Це скоріше питання не національне, а загальнолюдське.

У 2011 році виник цей проект, і наразі він має два продукти: інсталяцію «Сад» та перфоменс «Дзеркало». Це антропологічний проект, пов’язаний з дослідженням та провокуванням сутнісного в людині, шляхом створення мистецьких продуктів. Треба знати, хто ти, щоб розуміти, як за це боротися. Сад – це образ того, що постійно відроджується. Ми повинні пам’ятати про важливі речі, які нікуди не діваються», - розказує художник інсталяції «Сад» Олена Костюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: