У Львові моляться за мир і ласку для України (фото)

Сьогодні, у День Незалежності України, львівяни та духовенство  християнських Церков Львова моляться до Пресвятої Богородиці за мир і ласку для України.Акафіст до Пресвятої Богородиці виконує Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик».Перед Акафістом до присутніх звернувся міський голова Львова Андрій Садовий, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«23-й рік підряд ми тут в цей день разом на нашій молитві до нашої Богородиці. Кожного року День Незалежності – це було велике свято, ми усі були радісні, веселі. І ми сприймали Незалежність як належне, бо ми вільний народ, ми маємо мати свою незалежну країну.  В цьому році ми маємо зовсім інше відчуття незалежності. Бо в цьому році ми розуміємо, що за Незалежність треба боротися кожного дня. І кожного дня ми маємо тяжкі новини, ми маємо похорони. І ми зовсім по-іншому відчуваємо наші символи Незалежності. Наш прапор, з яким сьогодні наші вояки на Сході йдуть в бій з ворогом, прапор, яким накриваємо тіла наших вояків, коли їх ховаємо на наших цвинтарях. Ми сьогодні зовсім по-іншому відчуваємо слова нашого Гімну: «душу й тіло ми положим за нашу свободу». Сьогодні слово «герой» має дуже велику глибину: і медсестра, яка на Майдані рятувала хлопців, і вояк, який собою закрив своїх побратимів, і студенти, і люди старшого віку, і священики, і всі, хто збирає кошти, хто через кордон, як мурахи, возить бронежилети – це все наші новітні Герої. Я не знаю, чому Бог дає нам усім такі випробування, але я завжди вірю, що найтемніша ніч є перед світанком. Ми є Божі діти, ми маємо нашу країну, ми її втримаємо, ми її будемо розвивати, але ми це все  можемо робити разом з Богом і з Божою молитвою», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

DSC_0046 DSC_0051 DSC_0055 DSC_0086 DSC_0091

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: