Асоціація України з ЄС коштуватиме російській економіці $2,7 млрд, - Путін

Сукупний збиток економіці Росії від реалізації угоди про асоціацію України з ЄС може скласти більше 100 млрд російських рублів

Про це заявив Президент Росії Володимир Путін, виступаючи сьогодні в Мінську на зустрічі президентів Білорусі, Казахстану, Росії, України і високих представників ЄС, передає БЕЛТА.

Володимир Путін вважає, що через обнулення Україною мит на імпорт з ЄС відбудеться значний ріст поставок європейських товарів на український ринок, йдеться про 98% товарної номенклатури.

"За найскромнішими оцінками, сукупний збиток тільки економіці Росії може скласти 100 млрд російських рублів. Під ударом опиняться цілі сектори нашої промисловості і АПК", - підкреслив Президент Росії. На його думку, втрати будуть також у Білорусі та Казахстану.

Володимир Путін також вважає, що "менш конкурентоспроможна українська продукція буде витіснятися на ринок Митного союзу, більшою мірою на російський ринок".

"Не можна скидати з рахунків також ризик протизаконного реекспорту на загальний ринок Митного союзу продукції країн ЄС під виглядом українських товарів", - сказав він. За словами Володимира Путіна, Росія в цій ситуації не може бездействовать.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: