ПАТ «Львівгаз» відновлює реалізацію скрапленого газу за пільговими цінами

Із 1 вересня 2014 року ПАТ «Львівгаз» відновлює постачання скрапленого газу за пільговими цінами на території Львівської області. Відтепер, вартість цього виду палива буде реалізовуватися для потреб споживачів за новою ціною, яка становитиме 170 гривень за балон ємкістю 21 кілограм, повідомила прес-служба підприємства.

Розпочати реалізацію скрапленого газу підприємству вдалося завдяки участі у спеціалізованих аукціонах, які відбулися 12 та 21 серпня. На них ПАТ «Львівгаз» закупило приблизно 343 тонни скрапленого газу. Цього об’єму палива вистарчить щоб забезпечення приблизно двомісячну потребу споживачів Львівщини.

«У зв’язку з підвищенням закупівельної вартості та збільшенням тарифів на транспортування, приблизно на 18% зросла вартість реалізації скрапленого газу» - повідомив голова правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Зленко.

Таким чином, пільгова вартість одного балону газу на сьогодні становить 170 гривень в той час, як його комерційна ціна сягує 380 гривень за балон.

Нагадаємо, що з лютого 2014 року спеціалізовані аукціони з продажу скрапленого газу для потреб населення не проводилися. Через це у Львівській області виник дефіцит цього виду палива, а більше як 50 тисяч сімей взагалі залишилися без газопостачання.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.10.11 р. № 1064 «Деякі питання організації та проведення біржових аукціонів з продажу нафти сирої, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу», скраплений газ для забезпечення комунально-побутових потреб населення області ПАТ «Львівгаз» закуповує на спеціалізованих аукціонах за цінами виробників, що дає можливість реалізовувати його споживачам за ціною, яка є вдвічі меншою ніж комерційна.

Додамо, що ПАТ «Львівгаз» маює аварійно-диспетчерську службу, забезпечену загальнодержавним засобом оперативного зв’язку «104», відповідний дозвіл територіальних органів Держгірпромнагляду, патенти Міністерства доходів та зборів на реалізацію даного виду палива населенню, а також власну виробничу базу, необхідну для виконання всіх видів робіт з газопостачання, відповідно до вимог Правил безпеки систем газопостачання України, і несе юридичну відповідальність за безпеку і надійність газопостачання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: