Ситник: Про реконструкцію перинатального центру в ОДА звітуватимуть щопонеділка

Управління капітального будівництва облдержадміністрації щопонеділка інформуватиме керівництво ОДА про стан виконаних робіт та кількість робітників на Львівському обласному клінічному перинатальному центрі. За фактами встановлених порушень під час реконструкції центру ОДА звертатиметься у прокуратуру, СБУ та міліцію.

Про це під час виїзної наради комісії з питань реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру зазначив перший заступник голови ОДА Йосиф Ситник, повідомила прес-служба ОДА.

Під час відвідин центру участь у будівельних роботах брало близько двадцяти робітників. За словами працівників центру, які входять до комісії з питань його реконструкції, така велика чисельність робітників на об’єкті спостерігається лише у дні його відвідин високопосадовцями. Впродовж літа зазвичай на території центру перебувало до п’яти осіб. Реконструкція відбувається у трьох корпусах. На двох із них досі не завершено перекриття, яке було розібрано ще взимку. Внаслідок цього всередині приміщення на стінах появився грибок. Працівники центру звинувачують підрядника робіт ПрАТ «Аеробуд» у неефективній роботі.

Під час реконструкції центр повністю зупинив свою діяльність. Головний акушер-генеколог департаменту охорони здоров’я ОДА Ігор Потапов розповів, що закриття центру дало велике навантаження на інші пологові будинки міста. «Навантаження збільшилось до двох разів, – продовжив Ігор Потапов, – це, у свою чергу, збільшує небезпеку спалаху різноманітних хвороб у пологових будинках, що може потягнути за собою дитячу та материнську смертність. Хто за це буде відповідати?».

Зупинка центру також негативно впливає на кваліфікацію його працівників. «Половина з них – це висококваліфіковані спеціалісти. Крім того, тут діяли три кафедра Львівського національного медичного університету: акушерства, педіатрії та анестезіології. Центр випав, як база», – підкреслив Ігор Потапов.

Йосиф Ситник розповів, що завершення реконструкції перинатального центру є одним із пріоритетних завдань для ОДА. «Ми шукатимемо кошти із державного, обласного та міського бюджетів. Шукатимемо і у міжнародних грандів та банків», – наголосив Йосиф Ситник.

У робочій комісії також взяв участь заступник голови ОДА Володимир Харчук, який зазначив, що вирішення питання із завершенням реконструкції перинатального центру є надважливе, адже під загрозою опинилось майбутнє – діти.

Нагадаємо, Львівський обласний клінічний перинатальний центр свою роботу зупинив у вересні 2013 року через реконструкцію. Понад 400 осіб відправлені у вимушений простій і отримують 2/3 посадового окладу. Загалом кошторисна вартість реконструкції перинатального центру – 100 млн. грн. Нараз використано 7 млн. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: