Львівщина радо зустріла юних олімпійців

Ополудні 31 серпня ц.р. на залізничному вокзалі Львова представники спортивної громади Львівщини, рідні й друзі радісно та з квітами зустріли членів збірної команди України, які захищали честь держави на ІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх в китайському місті Нанкіні.

58 молодих спортсменів - представників 20 регіонів України здобули на Іграх 29 нагород, серед яких 9 золотих, 9 срібних та 11 бронзових, посівши у підсумку 3-е загальнокомандне місце.

Переможців, призерів та учасників Нанкінської юнацької Олімпіади, які прибули до Львова, вітали начальник управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, перший заступник голови відділення НОК України у Львівській області Юрій Майборода; директор Львівського училища фізичної культури, заступник голови відділення НОК України у Львівській області Степан Родак; директор школи вищої спортивної майстерності Петро Климчук; відповідальний секретар відділення НОК України у Львівській області Оксана Вацеба; учасниця зимових Олімпійських Ігор, виконавчий директор відділення НОК України у Львівській області Христина Опьола (Подгрушна); заступник начальника навчально-спортивної бази літніх видів спорту МО України у м. Львові Володимир Михайлов; президент федерації триатлону Львівщини Анатолій Шевчук, представники обласних федерації, тренери, батьки, журналісти.

А до Львова прибули відразу двоє медалістів Нанкіну – володар золотої нагороди й світового рекорду у стрільбі з пневматичного пістолету львів’янин Павло Коростильов та бронзова медалістка Вікторія Сухорукова (стрільба кульова, пневматична гвинтівка, змішана команда), яка на Іграх представляла Донецьку область. Особливо теплими їм були вітання від рідних юних олімпійців: батьків Павла - Заслужених тренерів України Валентини та Сергія Коростильових та його сестри, учасниці Олімпійських Ігор 2004 року Юлії Коростильової, а також батька Вікторії – срібного призера Пекінської Олімпіади Юрія Сухорукова.

Не менш щирі оплески лунали й для представниці львівського триатлону Софії Прийми та її тренера і батька Сергія Прийми; дніпропетровської спортсменки Поліни Конарєвої (кульова стрільба), яка з 1 вересня ц.р. розпочинає навчання у Львівському училищі фізичної культури та старшого тренера збірної команди України зі стрільби з лука львів’янина Віктор Михайленка, який також повернувся столичним експресом до Львова.

Нагадаємо, що ІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри відбувалися в м. Нанкін (Китай) з 16 по 28 серпня 2014 року. На Іграх змагалося 3 787 спортсменів віком 14-18 років з 204 країн і регіонів. За 12 днів було розіграно 222 комплекти нагород в 28 видах спорту. Найбільше нагород виявилося в активі господарів Олімпіади - збірної Китаю - 54 нагороди (33 золотих, 10 срібних і 13 бронзових).

Львівщину у складі збірної команди України представляли троє спортсменів: Роберт Мартон (бокс, учень ЛУФК, вихованець закарпатської школи боксу), Павло Коростильов (кульова стрільба, учень ЛУФК, вихованець ДЮСШ № 1 м Львова) та Софія Прийма (триатлон, вихованка ШВСМ, КДЮСШ № 1 СКА, учениця ЗОШ № 37 м. Львова).

Окрім них ще варто відзначити ученицю Львівського училища фізичної культури Поліну Конарєву (яка представляла Дніпропетровську область) та першокурсника НУ «Львівська Політехніка», лучника Антона Комара (який представляв Рівненську область).

Залишається побажати усім учасникам ІІ літніх Юнацьких Олімпійських Ігор в Нанкіні успішної подальшої спортивної кар’єри.

А для підтримки наших юних спортсменів за доброю традицією Національний олімпійський комітет встановив щомісячні стипендії чемпіонам та призерам Ігор, а також їх тренерам. Передбачено й державні винагороди для медалістів у розмірі 20, 15 та 10 тисяч гривень в залежності від ґатунку завойованої нагороди.

 

Оксана Вацеба, заступник начальника управління молоді  та спорту ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: