Меркель категорично проти постачання зброї в Україну

Канцлер Німеччини Ангела Меркель висловилася проти ідеї поставок Заходом озброєнь Україні, тому що це поставки створить враження про можливість військового вирішення українського конфлікту.

Про це вона сказала в ніч на неділю на брифінгу за підсумками саміту ЄС, пише NewsDaily.

«Я особисто вважаю, що для Німеччини поставки озброєнь в Україні неприйнятні», — висловилась Меркель.

«Ми не хочемо робити цього саме з тієї причини, що не віримо у можливість вирішення цього конфлікту військовими засобами. Отже, ми не повинні створювати враження, ніби поставки озброєнь для зміцнення української армії допоможуть вирішенню кризи. Я не можу тут говорити за всіх, у інших країн можуть бути інші відповіді на це питання, але моя позиція залишиться незмінною і до (майбутнього 4-5 вересня) саміту НАТО", — зазначила вона.

Відповідаючи на питання про ефективність прийнятих досі економічних санкцій ЄС проти Росії, вона висловила думку, що вони ефективні. «Ми не можемо очікувати в Росії такої ж реакції. Росіяни не настільки відкриті. В наших суспільствах люди говорять те, що вони думають і які труднощі відчувають. У кожному разі, я абсолютно переконана, що ми повинні ясно демонструвати, які цінності ми захищаємо» , — сказала вона.

За словами Меркель, Європейський рада не прийняла в суботу рішення про нові санкції проти Росії по чисто технічних причин, а не через істотні розбіжності між країнами союзу.

«Ні, сьогодні рішення не прийнято не через істотні розбіжності, а скоріше з технічних причин, — сказала вона, відповідаючи на запитання журналіста. — Ми поки на цьому етапі не маємо готового списку конкретних компаній та конкретних фізичних осіб. Під нові санкції повинні потрапити ті особи в Донецьку і Луганську, які несуть відповідальність і тісно пов’язані з сепаратистами. Поки вони не включені в списки, як ті, що тісно пов’язані з подіями в Криму», — сказала канцлер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: