На Донбасі відкрилася менш ніж половина шкіл

У Луганській і Донецькій областях 1 вересня відкрилися 797 шкіл, при цьому 900 шкіл закриті.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки України Павло Полянський.

"Станом на 11:00 загалом навчальний процес розпочався у 250 школах у Луганській області. Сьогодні там до школи пішли 46,3 тис. учнів, із них 4, 9 тис. - першокласники", - сказав він на брифінгу в Києві в понеділок.

Крім того, в Донецькій області заняття розпочалися в 547 школах, де навчаються 155 тис. учнів, із них 17 тис. - першокласники.

У населених пунктах, де точаться бойові дії, навчальний рік орієнтовно розпочнеться з 1 жовтня. За його словами, в зоні АТО не працює близько 900 шкіл.

Крім того, Полянський нагадав, що раніше лідери так званих ЛНР і ДНР заявляли про початок свого навчального року в школах, зайнятих бойовиками.

"Ніякого навчального процесу в населених пунктах, які не контролює Україна, і де точаться бойові дії, відбуватися не може", - сказав він.

Водночас заступник міністра нагадав, що Міносвіти дало роз'яснення учителям про те, що ні про який вихід на роботу, ні про яке проведення занять, а тим паче ні про яку плату за такий вид діяльності йтися не може, оскільки це також має тяжкі правові наслідки.

"За оперативною інформацією 30 тисяч дітей-переселенців зі східних областей пішли до школи за межами своїх регіонів", - сказав він.

При цьому Полянський додав, що 1,5 тис. дітей-переселенців із Криму також пішли до школи на материковій частині України.

Зі слів заступника міністра, ці дані є проміжними й уточнюються, а остаточна інформація буде доступна після 5 вересня, коли навчальні заклади направлять відповідну інформацію в районні й обласні управління освіти.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: