У Львові дискутуватимуть про те, хто здійснив Євромайдан

5 вересня о 18.30 год. у Центрі міської історії країн Центрально-Східної Європи (вул. Богомольця, 6) відбудеться дискусія на тему: «Українське громадянське суспільство, або хто здійснив Революцію Гідності?». В рамках засідання пройде відкриття виставки «УКРАЇНА – РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ. Майдан 21 листопада 2013 року – 22 лютого 2014 року в об’єктивах польських журналістів» та презентація однойменного документального фільму (15 хвилин). Вхід вільний. Виставку можна буде оглянути з 5 до 19 вересня 2014 року, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Виставка складається з робіт польських журналістів Піотра Аполінарского, Павла Боболовіча, Констянтина Чаваги, Рафала Дзенцьоловського, Конрада Фаленцкого, Войцєха Янковського, Євгена Сала, які були на Майдані в Києві протягом всіх трьох місяців протесту. Світлини відслідковують історію подій від 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року, включно з безпрецедентно жорстоким нападом на мирних протестувальників. На світлинах зафіксовано сцени, які яскраво засвідчують незламний дух та прагнення до волі українців і творення нового громадянського суспільства в Україні.

Організаторами виставки є газета «KURIER GALICYJSKI», українсько-польський «ГАЛИЦЬКИЙ КЛУБ», за підтримки Польського фонду «WOLNOSC I DEMOKRACJA» та польського МЗС. Більшість світлин відібрані саме для цієї виставки і вперше представлені на виставці.

До участі в дискусії на тему: «Українське громадянське суспільство, або хто здійснив Революцію Гідності?» запрошені відомі експерти з українського та польського академічних середовищ. Модераторами дискусії будуть історик Василь Расевич та редактор Мирослав Ровіцкі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: