Ви зробили правильний вибір, – Колодій до першокурсників Ліцею імені Героїв Крут

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій побував у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, аби особисто привітати першокурсників зі святом Першого дзвоника, повідомила прес-служба ЛОР.

Очільник обласної ради, вітаючи керівництво, викладацький склад та ліцеїстів з початком нового навчального року, наголосив на тому, що нещодавно абітурієнти, а нині першокурсники зробили правильний вибір, вступивши на навчання до Ліцею, знаного по всій Україні.

«Сьогодні відзначаємо День знань і свято Першого дзвоника. Звісно, що сьогоднішнє святкування є не таким піднесеним, яким було ще минулого року. Адже всі ми усвідомлюємо, що нині на сході ведуться бойові дії, гинуть наші люди.

Разом з тим зауважу, що Ви зробили правильний вибір, вступивши на навчання до цього закладу. В Ліцеї не лише якісно навчають різним дисциплінам чи проводять хорошу фізичну підготовку. Тут виховують майбутню військову еліту нашої країни. Зокрема, випускники цього Ліцею разом з іншими перебувають нині на сході, там стоять в перших рядах, захищаючи нашу незалежність. Шановні ліцеїсти, дивлячись нині у Ваші очі, сповнені відвагою, вірю, що Україна була, є і буде! Слава Україні!», – наголосив Петро Колодій.

За словами директора Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут Романа Саляка, нині у першокурсників особливий день – вони прийшли на навчання в один з кращих навчальних закладів серед подібних в Україні. «В нашому Ліцеї діти будуть як вдома – тут прекрасний педагогічний колектив, який максимально намагатиметься замінити нашим ліцеїстам батьків. Також військові офіцери впродовж років навчання прививатимуть ліцеїстам військові навички, щоби ті змогли себе відчути справжніми захисниками Вітчизни!», – сказав директор Ліцею.

Також Роман Саляк розповів, що завдяки наполегливому навчанню, 92% цьогорічних випускників Ліцею здобули високі показники під час ЗНО і зараз мають можливість продовжувати навчання у вищих учбових закладах системи Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, а також у низці цивільних вишів.

Привітати ліцеїстів з новим навчальним роком прийшов також голова осередку Крайового братства вояків ОУН-УПА Олесь Гуменюк. Він нагадав молодим людям, що все своє свідоме життя боровся за соборну, самостійну і незалежну Українську державу. «Боронити державу – це той шлях, який Ви також свідомо обрали. Впродовж років навчання у Ліцеї, Вас навчатимуть правдивій історії України, як її любити, а в разі потреби – віддати найдорожче за неї – своє життя», – сказав Олесь Гуменюк.

Сьогодні в Ліцеї також згадували імена нащадків Героїв Крут, які також, захищаючи незалежність України, віддали за сою рідну землю найдорожче – свої життя. В історії Ліцею навіки будуть закарбовані прізвища п’ятьох випускників, які без вагань вирушили на схід боронити кордони держави, але, на жаль, загинули. Ще троє осіб, які також брали участь у бойових діях з терористами, на сьогодні вважаються зниклими безвісті.

Разом з тим, як зазначає заступник директора Ліцею з виховної роботи Анатолій Марченко, їхній навчальний заклад був завжди популярним серед юнаків. Одначе, цього року наплив бажаючих вступити на навчання до Ліцею в рази збільшився. «Ці молоді люди свідомо хочуть навчитися вправно захищати свою державу. Звісно, що через велику кількість претендентів на навчання, ми обирали найкращих з кращих», – сказав Анатолій Марченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: