Президент Грузії не хоче, щоби українська криза зашкодила грузино-російським стосункам

Тбілісі не змінить курс стосунків з Москвою у зав’язку з кризою україно-російської політики. Про це заявив президент Грузії Георгій Маргвелашвілі.

„У нашого друга і партнера України сьогодні у стосунках з Росією є складнощі, але це не означає, що наш курс відносин з Росією зміниться. Політичний курс спрямований на деескалацію напруженості з Росією. Є ситуації, коли це складно, -  наприклад, зараз, - але зміна курсу не повинно залежати від тимчасових проблем ", - цитує Росбалт інтерв’ю президента Маргвелашвілі грузинській телекомпанії "Маестро ".

Президент зазначив, що принциповим питанням для влади Грузії є територіальна цілісність: "У нас принципові теми: територіальна цілісність і суверенітет, і одне позитивне послання, що демократична і мирна стабільна Грузія не є небезпечною для Росії".

За словами президента Грузії, стосунки з Росією "не вибудовуються ні за один день, ні за один тиждень". "Зовнішньополітичний курс щодо Росії полягає в тому, щоб ми змогли зафіксувати принципові теми, але одночасно, щоб ця проблематика не перейшла в серйозний конфлікт і протистояння", - додав глава держави.

При цьому він зазначив, що риторика офіційного Тбілісі не повинна бути жорсткішою за заяви європейських та американських партнерів.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: