Рейки моститимемо вкінці вересня – на початку жовтня, - Береза

У Львові тривають інтенсивні роботи з будівництва трамвайної колії на Сихів. Роботи виконує турецька компанія «Онур», яка виграла міжнародний тендер. За якістю виконання робіт стежать фахівці французької компанії «Egis».За інформацією ЛКП «Львівавтодор», роботи з влаштування дорожнього корита для трамвайної колії виконано на 52%, на 33% влаштовано піщану основу.Зараз роботи тривають на пр.Червоної Калини на зелених зонах, повідомила прес-служба ЛМР.

«Виконано половину робіт по дорожньому кориту. На цих ділянках ми зараз проводимо активну роботу, щоб не перекривати рух транспорту. Як тільки ці роботи будуть виконані до щебеневого рівня, ми перекриватимемо ті діляночки, де курсує автотранспорт. Перші рейки ми почнемо влаштовувати вкінці вересня – на початку жовтня щоб завершити цю ділянку, а в наступному році зайнятися ділянкою на вул.Стуса. Можливо навіть, що на вул.Стуса, на тих ділянках, які не впливають на рух транспорту, роботи розпочнемо ще  в цьому році.

На сьогодні влаштовано 50% дорожнього корита, нанесено 40% піщаного шару, влаштовано 40% дренажних колодязів, поставлено 40% опор. Влаштовано 30% щебеневої основи, щоб можна було вже плити зверху ставити і влаштовувати рейки», - розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

За словами Олега Берези, труднощів у виконанні робіт зараз немає. «Тут труднощів немає, рух транспорту не зупинено. Єдина трудність – це майбутні роботи, пов’язані з колектором на вул.Угорській. Колектор збудований ще в Радянському союзі, зараз він майже повністю знищений. Глибина його залягання – 12 м. Ми зараз в пошуках методології, як правильно виконати ці роботи, щоб оптимізувати терміни і якість виконання будівельних робіт», - сказав Олег Береза.

За словами представника компанії «Egis» П'єр-Іва Тесьє, на сьогодні усі роботи, які тут виконують, відповідають вимогам контракту. «ми контролюємо роботи. У нас постійно ту є один працівник. Усі роботи виконують відповідно до контракту», - сказав П'єр-Ів Тесьє.

За словами Олега Берези, на сьогодні ЛКП «Львівавтодор» оплатив близько 2,8 млн євро грантової частини на закупівлю матеріалів компанії «Онур». «Готуються документи на оплату авансу з кредитних коштів у розмірі 1,4 млн євро. Цих коштів є більш, ніж достатньо, щоб «Онур» мав можливість працювати і купувати матеріали, - сказав Олег Береза.

Нагадаємо, згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладуть по вул. Стуса вздовж просп. Червоної Калини, до «Санта-Барбари». Колію будують у дві фази: спершу – від вул. Вернадського до вул. Угорської, потім – від вул. Угорської до вул. Свенціцького. Закінчити усі роботи заплановано наступного року.

Фінансування будівництва: кредит ЄБРР – 6 млн євро, грант німецького уряду – 5 млн євро та кошти міського бюджету – 6,2 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: