Садовий заговорив про ядерну енергетику

Як розповів сьогодні міський голова, Львів докладе максимум зусиль, аби мінімізувати незручності, що можуть виникнути з відключенням електроенергії, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Я буду робити все можливе, щоб до Львова ця біда у такій великій кількості не дійшла. Наприклад, по гарячій воді: сьогодні ніхто з міст України гарячої води не подає. Львів чи не єдиний. Для мене це принципове питання. Я вважаю абсурдом ситуацію, коли люди палять газ, гріють баняки. Тоді менше газу піде? Ні. Треба дивитись далекоглядно. Якби Уряд чітко затвердив розрахунки на газ, на всі види палива, на електроенергію і подав на 10 років вперед, тоді можна економічно прораховувати різні ризики і переходити на різні види палива. А цього нема. Сьогодні ніхто не знає, яка буде ціна на газ через півроку, на вугілля, на електроенергію.

Україна має свої великі потужності з виробництва електроенергії. Якщо буде грамотне керівництво державою, то проблем не буде.

Чому не беруть наше червоноградське вугілля? Є також ядерна енергетика, яка є набагато дешевшою. Ми не знаємо конкретних цифр – які потужності працюють, які не працюють. Місяць тому закликають переходити на електричні котли, а сьогодні говорять про відключення», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: