Депутати звернуться до уряду за допомогою у вирішенні питання гудронних залишків, завезених з Угорщини

На засіданні постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації депутати вирішили винести на розгляд сесії звернення до Кабінету Міністрів України щодо необхідності вирішення проблеми негативного впливу на навколишнє середовище гудронних залишків, завезених з Угорщини, повідомила прес-служба ЛОР.

На розгляд комісії надійшло звернення заступника директора Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Ганни Башти, яка порушує проблеми впливу гудронних залишків на екологію Львівщини.

Голова комісії Олексій Балицький зауважив, що на території Львівської області накопичено значну кількість промислових відходів. Найбільш негативний вплив на навколишнє природне середовище мають відходи, що зберігаються відкритим способом, зокрема, відходи нафтопереробки, у тім числі імпортовані у 2001-2003 роках з Угорщини нейтралізовані гудронні залишки, які у великій кількості зосереджені в трьох містах – Новий Розділ, Дрогобич та Добротвір.

Як зазначено у листі Департаменту екології та природних ресурсів: «Проблему негативного впливу гудронних залишків на навколишнє середовище повністю вирішити на місцевому рівні не вдається».

Відтак, для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій і створення безпечних умов для проживання та діяльності жителів Львівщини, комісія вирішила винести на розгляд сесії звернення від Львівської обласної ради до Кабінету Міністрів України стосовно допомоги у вирішенні проблеми негативного впливу на навколишнє природне середовище гудронних залишків, завезених з Угорщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: