«Краківські камералісти» у Львові

У п’ятницю, 5 Вересня, 2014 о 18:00 годині  до Львова завітають краківські гості, які у Львівській філармонії виконають камерну музику- «Краківські камералісти» –Камерний оркестр «Sinfonietta Cracovia» мають популярність у Польщі та у всій Європі.

До Львова завітають краківські гості, які виконають камерну музику. Ансамбль має назву «Краківські камералісти» й популярність у Польщі та в усій Європі.

Розпочне концерт струнний квінтет Луїджі Боккеріні. Перу цього композитора належать близько 30 симфоній, різноманітні оркестрові твори, скрипкові та віолончельні сонати, скрипкові, флейтові та віолончельні концерти, близько 400 ансамблевих творів (струнні квартети, квінтети, секстети, октети). Луїджі Боккеріні був одним із основоположників жанру струнного квінтету і першим композитором, квінтети якого мали європейське визнання. Їх високо цінував В. А. Моцарт и Л. ван Бетховен.

Продовжуватиме музичний вечір Струнний квартет № 3 «Blatter eines nicht geschriebenen Tagebuches» («Сторінки із ненаписаного щоденника») Кшиштофа Пендерецького у версії для струнного квінтету. цей твір належить до пізнього стилю композитора, адже написаний у 2008 році. Як відомо, Пендерецький із середини 70-х років у своїй творчій еволюції відійшов від авангардизму. Нове забарвлення музики композитора, сучасні мінімалістичні віяння чути і в музиці квартету – у вигляді багаторазово повторюваних музичних фраз.

Завершуватиме концерт музика чеського композитора, представника романтизму – Антоніна Дворжака. У його музичних творах широко використовуються мотиви й елементи народної музики Моравії та Богемії. Разом із Б. Сметаною митець є творцем чеської національної музичної школи. Послухати якісну камерну музику – у виконанні «Краківських камералістів» пропонує Львівська філармонія.

Контактна особа: Ольга Максим’як, відділ реклами та маркетингу 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: