ЄС вже в понеділок терміново введе санкції проти Росії

Європейський союз вирішив відмовитися від періоду очікування щодо санкцій. В понеділок 8 вересня нові обмеження щодо РФ буде введено в дію за екстреною процедурою.

Про це йдеться у відкритому листі а підписом президента Європейської ради Германа Ван Ромпея та президента Європейської комісії Жозе Мануела Баррозу, який оприлюднив сайт Євроради.

"Новий пакет обмежувальних заходів був схвалений в п’яницю на рівні COREPER (послів країн-членів ЄС в Брюсселі)... Офіційне прийняття цього пакету буде здійснено шляхом письмової процедури (не очікуючи зустрічі міністрів) в понеділок", - йдеться в документі.

Керівники ЄС відзначають, що нове рішення санкцій змінять сам принцип введення обмежень стосовно ЄС, спростивши цю бюрократичну процедуру.

"Він надасть Євросоюзу ефективний інструмент, що дозволить нам відповісти впродовж короткого проміжку часу. Він підвищить ефективність уже запроваджених заходів. Окрім іншого, це також зміцнить принцип, згідно з яким санкції ЄС спрямовані на сприяння зміни курсу дій Росії в Україні", - зазначено в повідомленні.

Джерела Європейської правди відзначають, що домовленість про термінове введення санкцій попри підготовлене перемир’я було досягнуто в Ньюпорті (Велика Британія) на шестисторонніх переговорах керівників України, США, Британії, Німеччини,Франції та Італії. Після цього керівники США та найбільших економік ЄС зобов’язалися досягти консенсусу всередині Євросоюзу.

Нагадаємо, санкції проти Росії доповнять ті, які були ухвалені 31 липня, і стосуватимуться ринків капіталу, сфери оборони, товарів подвійного призначення і чутливих технологій.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: