ЦВК сформував 213 окружкомів на вибори

Центральна виборча комісія утворила 213 окружних виборчих комісій з позачергових виборів народних депутатів 26 жовтня.

Рішення було прийнято після обробки подань щодо кандидатур до складу окружкомів, які подали чотири парламентських партії, а також партії, що брали участь у чергових парламентських виборах у 2012 році за партійними списками в багатомандатному загальнодержавному окрузі.

Кандидатури від цих партій до складу окружних комісій були включені за результатами жеребкування, проведеного ЦВК 4 вересня. Усі 213 окружкомів були сформовані в максимальному складі, передбаченому законом - 18 чоловік.

Відповідне рішення було прийнято одноголосно. Також ЦВК затвердила керівний склад всіх окружних виборчих комісій.

Своїм правом на подачу кандидатур в окружкоми скористалися всі 21 партії, що мали на це право. Найбільше місць отримали парламентські партії "УДАР" - 363, Партія регіонів - 355, ВО "Свобода" - 352, ВО "Батьківщина" - 344, найменше "Правий сектор" - 59.

Як відомо, парламентські вибори проводяться в 225-ти округах. Однак, відповідно до закону про статус окупованих територій вибори на території Криму і Севастополя, де знаходяться 12 округів, не проводяться.

Окружкоми для проведення позачергових виборів народних депутатів України створені на території всієї материкової частини країни, в тому числі в Луганській і Донецькій областях.

Як відомо, ЦВК вже зареєструвала 25 кандидатів у депутати Ради на позачергові парламентські вибори. Серед зареєстрованих - 13 кандидатів висуваються в порядку самовисування, 5 - з Луганської та Донецької областей.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: