Турянський подякував Маршалку Підкарпатського воєводства за лікування поранених українців

Т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський сьогодні, 6 вересня, зустрівся з Маршалком Підкарпатського воєводства Владиславом Ортилом, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Сторони обговорили питання співпраці  двох прикордонних регіонів, але не оминули подій, які зараз відбуваються в України. 

«Хочу висловити вдячність Республіці Польща та особисто панові Маршалку за підтримку, надану Україні і українцям під час Революції Гідності. Особливо подякувати за можливість лікування поранених українців у медичних закладах Підкарпатського воєводства Республіки Польща,» -  сказав очільник Львівщини Юрій Турянський.

Присутній на зустрічі представник МЗС України у Львові Вячеслав  Войнаровський запропонував включити до виконавчого протоколу між Львівською областю і Підкарпатським воєводством на 2015-16 рр. окремий пункт - надання допомоги українцям в одному із медичних закладів Підкарпатського воєводства.

«Це як пропозиція, яка могла б бути відображена у протоколі –  можливість надання допомоги у медичному закладі воєводства в окремих, важких випадках, чи, не дай Боже, збільшення кількості поранених. Зараз чисельність поранених українських військових, на жаль, йде на тисячі,» - зазначив Вячеслав  Войнаровський.

Маршалок Підкарпатського воєводства Владислав Ортил наголосив, що підтримує українську сторону. За його словами, медична допомога українським пораненим під час подій на Майдані була швидше «суспільною», окремою ініціативою .

«Як тільки ми зрозуміли, що така допомога необхідна, ми відкрили доступ до лікарні у Перемишлі. Там працюють також і українські лікарні, які сказали, що можуть бути на роботі 24 години на добу…

Зараз питання надання медичної допомоги має вийти на центральний рівень,» - сказав Владислав Ортил.

Він також додав, що напередодні, 5 вересня, лідери країн-членів НАТО на саміті прийняли рішення про надання допомоги Україні, в тому числі і медичної допомоги. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: