Яценюк анонсував воєнний стан: Якщо буде таке "перемир'я", іншого варіанту немає

Якщо це "перемир'я" на південному сході України закінчиться так, як закінчувалися усі попередні,  іншого варіанту окрім ввередння воєнного стану, не буде.

Про це в інтерв'ю телеканалу 1+1 заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба КМУ.

Відповідаючи на запитання про можливість введення в країні воєнного стану, Яценюк підкреслив: "У тому випадку, якщо є мирний план, мирний план підтримують ЄС та США і мирний план виконує Росія, зрозуміло, воєнного стану не потрібно".

"Але якщо це перемир'я закінчиться так, як закінчувалися всі попередні перемир'я, і не тільки в Україні, іншого варіанту не буде", - зазначив він.

За словами Яценюка, головний плюс введення воєнного стану - що вся країна переходить виключно на військові рейки, "починаючи від цивільної оборони і закінчуючи тим, що військове командування отримує всю повноту влади на території України.

"Тобтоце війна. Вона у нас іде. Так, вона юридично не оформлена, але це війна", -  додав прем'єр.

"Мінус – наші західні партнери будуть казати, що це неправильно, тому що ми перекрили собі канали для проведення переговорів, для мирного плану, для вирішення цієї ситуації не військовими методами", - зазначив Яценюк.

Також глава уряду наголосив, що не можна допустити ситуації, "що є мирний план, не стріляють, все заспокоїлося, - і світ повертається до форми business us usual, тобто "справи як завжди", й забули, як про інші конфлікти":

"Цього не можна допустити. Світ не має права забути про російську агресію. Росія повинна заплатити ціну. Так, ми за встановлення миру. Але ми й за те, щоби той, хто порушив цей мир, той, хто порушив статус ООН, порушив всі можливі і неможливі двосторонні і багатосторонні угоди, - заплатив за це ціну. І це – Російська Федерація", - підсумував Яценюк.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: