Процес озброєння сил АТО важкою технікою гальмує Міноборони, - Яценюк

Виділений урядом перший транш у розмірі 8 млрд грн на озброєння сил АТО у Міноборони використали лише на 45%, тобто на 3,6 млрд грн. Решта коштів лежать на рахунках оборонного відомства.

Про це в інтерв'ю телеканалу 1+1 розповів прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, нарікаючи на бюрократичні перепони щодо придбання необхідного обладнання й техніки для військових на передовій на Донбасі, передає Еспресо.TV.

"Я повинен відверто сказати, що те рішення (про озброєння добровольчих загонів важкою технікою і спрощення процедури оформлення), що прийняв уряд, не зовсім відповідає закону. Узагалі питання постачання військової техніки й управління військовою операцією – це виключно питання Міністерства оборони й Генерального штабу. Але в мене вже не було іншого виходу. Тому що, якщо ти пишеш доручення, звертаєшся і ці доручення не виконуються, тому це - в сфері компетенції військового начальства. Я прийняв рішення прийняти постанову. Ну, йдіть судіть мене за прийняття цієї постанови, якщо там щось неправильно написано", - сказав Яценюк.

Прем'єр уточнив, що Кабмін віднайшов та направив на військову техніку та обладнання загалом два транші в сумі 17 млрд грн.

"Я можу відповідати за гроші, які треба на військову техніку. Написали, що треба перший раз 8 мільярдів, другий раз – 9 мільярдів. Моє питання – знайти гроші. Я їх знайшов", - запевнив Яценюк.

Гроші вже перерахували в Міноборони. "І тут є друга проблема. З першого траншу, який знайшов уряд (у сьогоднішніх умов складно знайти, м'яко кажучи, мільярди гривень), використання коштів було тільки 45 відсотків. Інші кошти – мільярди – просто перебувають на рахунках", - підкреслив прем'єр.

Задля вирішення подібних проблем проводять кадрові "чистки".

"По наших звітах усе чисто: і зброя поставляється, і гроші поставляються, і виплачується. У реальності, щоправда, зовсім по-іншому. І от тому така реальність з'ясовується тоді, коли їдеш туди до тих хлопців (у зону АТО), коли заїжджаєш у лікарню (до поранених бійців). Ми провели ті кадрові зміни, які я як прем'єр-міністр можу провести в Міністерстві оборони, - звільнений перший заступник міністра оборони. Треба йти далі. Тому я буду особисто цим займатися і контролювати", - наголосив Яценюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: