У Львові з’являться нові автостанції (відео)

Відповідно до рішення минулого виконкому у Львові побудують нові автостанції. Отож, нову кінцеву зупинку для міжміських автобусів побудують на вул. Городоцькій, а на вул. Зеленій мають капітально реконструювати автостанцію №5. У такий спосіб хочуть розвантажити рух у місті, пише Західнет.

Потребу міста в нових автостанціях зафіксували ще у грудні 2007 року. Тоді в ухвалі міської ради визначили земельні ділянки під кінцеві зупинки міжміського транспорту. «Проблема в тому, що багато міжміських маршрутів проходять через саме місто, тому і виникають затори», – пояснив в.о. директора міського департаменту ЖКГ та інфраструктури Володимир Олійник. А от коли будуть додаткові автостанції автобуси зупинятимуться ще на околицях Львова.

Тож, за словами Олійника, якщо все вийде, як хоче міська влада, то вулиці Городоцька та Зелена будуть майже розвантажені. Втім, потрібно знайти інвесторів, які взялись би за таку справу. «На впровадження інвестиційного проекту потрібно 6-8 місяців і, відповідно, розробка документації проектної десь 2-3 місяці. Загалом проект займе близько року», – зазначив начальник міського управління транспорту та зв’язку Віктор Щир.

Інвесторами можуть стати й автотранспортні підприємства, додав голова асоціації перевізників Іван Велійка. Адже сьогодні в належному стані лише Автовокзал на Стрийській та «Північний», що на вул. Богдана Хмельницького. «Якщо є конкретні рішення і міська влада готова, щоби ми в рамках асоціації взяли на себе облаштування однієї чи двох автостанцій, адже створення нових автостанцій створює нове конкурентне середовище між самими автостанціями», – вважає Іван Велійка.

А от вже на наступному засіданні комісії з безпеки руху подадуть пропозицію щодо облаштування місця для ще однієї автостанції, на вулиці Шевченка, звідти автобуси прямують на Яворів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: