Журі Форуму видавців визначило володаря Гран-прі

На цьогорічному Форму Видавців я є членом Журі. Його засідання вже закінчилося. Форум уже має володаря Гран-прі. За регламентом Форуму, члени Журі не мають права оголошувати книжку-переможця, тож доведеться дочекатися церемонії нагородження. Про це у Фейсбуці пише журналіст Остап Дроздов
"Але хочу опублікувати свої особисті уподобання. Можливо, комусь вони стануть у пригоді під час Форуму. Раджу звернути увагу на ось такі видання (моє суб’єктивне).
1. «Сергій Параджанов. Колаж, асамбляж, предмет». Абсолютно шикарний альбом із авторськими колажами та аплікаціями Параджанова. Настільки творчий і яскравий, що я особисто бачу його серед переможців Форуму-2014. Це мій номер один.
2. «Христина Лукашук. Казка про Майдан». Не зміг пройти повз. Дитяча книжка, але по-дорослому стильна. На цьому Форумі – найстильніша, на мою думку.
3. «Антін Мухарський. Майдан, (R)еволюція духу». Більшість видань на майданну тему я вважаю надміру кон’юнктурними , бо це доволі легкий шлях до кишені покупця. Але в цьому випадку мене зацікавила «суб’єктивка» автора і фото, які вже увійдуть в історію. Є таке поняття – на згадку.
4. «Потоцький, Семененко. Шляхта». Цікава праця про зародження шляхти як суспільної верстви. Має паралелі з днем теперішнім, коли зароджується нова українська аристократія.
5. «Кобзар». Це – колекційне видання преміум-класу. З тисненням, дорогим папером, рукописами Шевченка, гарною графікою. Дуже сучасна річ.
6. «Українська авангардна поезія 1910-30 років». І не кажіть, що поезія зараз неактуальна. Дуже грунтовне видання.
7. «Ернест Юнгер. В сталевих грозах». Хороший, якісний переклад класики.
8. «Ян Морис. Чому Захід панує натепер». Люблю отакі аналітично-футуристичні речі.
9. «Бруно Шульц. Книга образів». Це дійсно книга образів. Шикарна графіка.
10. «Культурологія. Енциклопедичний словник»
11. 5-е видання Практичного словника синонімів
12. Дуже компактна й мила поетична серія «Видавництва Старого Лева»: Іздрик, Кіяновська, Михаліцина, Савка, Антонич та ін. До речі, тут мушу окремо відзначити Видавництво Старого Лева. Дуже розмаїто, колористично, якісно. Їхній стенд буде дуже потужний.
13. «Д.Кесслер. Львів, місто парадоксів». Це фотоальбом. Я називаю його жанр «антипилип’юк». Ніякого фотошопу, ніякого прилизування. Це не фотокартка і не постер. Дуже правдиві, дихаючі, нетипові фото Львова (сам раз у подарунок самому собі).
Ловіть момент! Форум починається. І діліться своїми враженнями", - написав Остап Дроздов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: