На Форумі видавців збиратимуть українську книжку для Маріуполя, Краматорська та Добропілля

Волонтери проекту «Відкрий українське» на Форумі видавців збиратимуть книжки для мешканців Краматорська, Добропілля і Маріуполя. Приносити книжки можна до намету №6 на книжковому ярмарку, в книгарню «Є» (проспекті Свободи, 7) а також залишати їх у скриньках з логотипом «Відкрий українське», які будуть розташовані у різних локаціях Форуму видавців. Організатори наголошують, що найбільш затребуваною є сучасна українська та зарубіжна література, дитячі книжки, україноські журнали. Зібрані книжки передадуть бібліотекам та мешканцям цих міст Донбасу. Подарункові книжки бажано підписати і залишити щирі побажання для читачів з Донбасу.

Про це Дивись. Інфо повідомили організатори акції

«В тому, що українська книжка потрібна мешканцям звільнених міст Донбасу, я переконався, коли презентував «Відкрий українське» у Слов’янську - розповів співкоординатор проекту, студент Павло Островський. – Українська спільнота у Слов’янську жива і активна – на День Незалежності  вийшли близько восьмисот слов’янців. Щонеділі активні городяни збираються на віче і обговорюють нагальні питання. У місті багато української символіки, молодь фарбує мости і зупинки, і все більше людей відкривають для себе Україну. Нас чудово приймали в Слов’янську, а городяни охоче брали книжки українською для себе та своїх дітей. Також ми передали книжки в Димитров і Дружківку, а на Форумі видавців будемо збирати книжки для Краматорська, Добропілля і Маріуполя. Громадяни, які уважно стежать за розвитком подій у Маріуполі, знають, що маріупольці обрали Україну, і готові захищати своє місто від окупантів. Наша мета – розширювати український простір на Донбасі, щоб українська книжка була доступна в кожному місті» - зауважив Островський.

В рамках Форуму видавців, 12 вересня о 15:00 у блакитній залі Палацу Потоцьких волонтери та партнери проекту «Відкрий українське» підіб’ють підсумки перших двох місяців проекту, а також поділяться своїм баченням перспектив українського Донбасу.

Активісти радіють, що ідея підтримувати Донбас українською книжкою набуває популярності. «У Києві книжки для мешканців Донбасу збирає громадський рух «Не будь байдужим», а у Львові активісти Економічного бойкоту опікуються бібліотекою Артемівська і збиратимуть для неї книжки. Маю надію, що такі ініціативи з’являться і в інших областях» - зазначив Павло Островський.

Довідка: проект «Відкрий українське» започатковано 17 липня 2014 року у Львові. За півтора місяці волонтери та партнери проекту зібрали понад 2000 книжок. Активісти відправляють україномовну літературу у звільнені міста Донбасу. На початку серпня волонтери передали книжки в м. Димитров, які на місці розповсюдили активісти Димитровського патріотичного руху. У серпні-вересні активісти передали кількасот книжок для бібліотека Словянська та Дружківки. У Львові діють два стаціонарних пункти збору книжок – Коперника, 42 (будинок вчителя, середа-п’ятниця, з 11:00 до 14:00) та книгарня «Є», що на проспекті Свободи, 7.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: