На Львівщині відбувся юнацький турнір з баскетболу (фото)

В рамках відзначення Дня фізичної культури і спорту та Всеукраїнського олімпійського уроку упродовж 5-7 вересня 2014 року у Львівському палаці спорту «Галичина» та ігровому залі обласної ДЮСШ успішно відбувся XІ міжнародний турнір з баскетболу серед дівчат та юнаків 1999-2000 р.н., пам’яті львівського спортивного журналіста, колишнього зав.відділом спорту газети «Високий Замок» Ярослава Пастернака (1958 – 2004).

Про це Дивись. Інфо повідомила заступник начальника управління молоді і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба

Змагання, участь у яких взяли вісім юнацьких команд з України та Польщі, відбулися за підтримки управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, редакції газети «Високий замок», федерації баскетболу Львівщини, відділення НОК України у Львівській області, Львівської обласної ДЮСШ, НУ «Львівська політехніка», БК «Політехніка-Галичина», фірм «Квадр» та ТМ «Моршинська», а також багаторічного ініціатора і душі турніру - баскетбольного тренера Зеновія Курси.

Урочисте відкриття турніру відбулося в одному з найкращому ігровому залі Львівщини - Палаці спорту «Галичина», у стінах якого Ярослав Пастернак написав не один цікавий спортивний репортаж. Вітальні слова учасникам турніру прозвучали від начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації, першого заступника голови відділення НОК України у Львівській області Юрія Майбороди, начальника обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолія Ігнатовича, президента обласної федерації баскетболу Ігоря Савицького, віце-президента Федерації баскетболу Республіки Польща Збігнева Блащовского, директора Львівської ОДЮСШ Мирослава Возного та ін. Доповнили свято відкриття юнацького баскетбольного турніру майстерні виступи спортивно-танцювального колективу «Львівські янголи».

У змаганнях серед юнаків перемогу святкували юні «гуллівери» з Київського спортивного ліцею-інтернату (КСЛІ, тренер В’ячеслав Крочик), а у дівчат – вихованки львівської обласної ДЮСШ (тренер Марія Шуп’яна).

Серед інших номінантів турніру юнаків виявилися: гравці команди Львівської обласної ДЮСШ «Політехніка-Галичина» (тренери Зеновій Курса та Любов Ковач) – друге місце; представники Львівської СШ №1 (тренер Степан Матула) – третє місце та юні баскетболісти з Дрогобицької ДЮСШ (тренер Сергій Самойлик) – четверте місце.

Серед дівчат другими були представники команди рівненської ДЮСШ (тренер Марина Максимчук), третіми – баскетболістки збірної Підкарпатського воєводства (Польща), яких тренує Богдан Волошин, четвертою – команда з Івано-франківської ДЮСШ (тренер – Аїда Євтушенко).

Всі учасники змагань отримали красені-кубки, медалі, грамоти.

Було визначено і володарів індивідуальних призів у кожній із команд: серед дівчат це – Вікторія Бабич (Львів), Катерина Баран (Перемишль), Христина Левечко (Рівне), Анастасія Сидорак (Івано-Франківськ). Серед хлопців – Іван Тарасенко (Київ), Віктор Вовчук (ЛОДЮСШ «Політехніка-Галичина»), Назар Романів (БК СШ №1) та Владислав Самойлик (Дрогобич).

До речі, учасники перших меморіалів Ярослава Пастернака нині з успіхом підкоряють спортивні вершини і у дорослих змаганнях найвищого рівня. Тож нинішній турнір для когось твкож стане трампліном до спортивних висот...

IMG_0979 IMG_0981 IMG_0985 IMG_0989 IMG_0990 IMG_0991 IMG_0992 IMG_0993 IMG_0994

Довідково:

Ярослав Іванович Пастернак (1958-2004) – український спортивний журналіст. Багатолітній керівник відділу спорту Всеукраїнської газети «Високий замок». Цей відділ неодноразово визнавали найкращим в конкурсі, який проводила Асоціація спортивних журналістів у Львові.

Ярослав Пастернак був одним з кращих спортивних журналістів Львівщини та України. У пам’яті всіх, хто його знав, залишився справжнім професіоналом своєї справи, щирою, товариською, веселою людиною. Ярослав Іванович багато приділяв уваги проблемам масових видів спорту, зокрема, баскетболу та футболу, був подвижником аматорського, дитячо-юнацького спорту.

Меморіал його імені – єдиний в Україні, який проводять у пам’ять про спортивного журналіста...

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: