Куцин відкликав свою заяву із "Самопомочі"

Заява генерал-лейтенанта Михайла Куцина про відкликання своєї кандидатури зі списку Об’єднання "САМОПОМІЧ" на вибори до парламенту

Шановні колеги,

Для мене було великою честю запрошення до списку Об’єднання «Самопоміч» на парламентські вибори.

Протягом всієї військової кар’єри для мене, кадрового офіцера, який пройшов шлях від рядового до начальника Генерального штабу, питання офіцерської честі було дуже важливим.

28 лютого 2014 року в.о. Президента Олександр Турчинов запропонував мені обійняти посаду начальника Генштабу. До цього я три роки не перебував на діючій військовій службі.

Я повернувся до армії в критичний для неї період. Помилкова військова доктрина, яку толерували УСІ керівники держави часів Незалежності, взагалі не передбачала можливості нападу з боку Росії. Як наслідок, армія також була до цього не готова - деморалізована, фінансово і кадрово обезкровлена.

Однак, за останні місяці ЗСУ здійснили неможливе. Вони відродились практично з нічого. У великій мірі завдяки масовій підтримці народу. Завдяки великій кількості офіцерів-патріотів. Операція по виведенню військових підрозділів на східні рубежі стала найбільшою військовою операцією української армії за час Незалежності.

ЗСУ взяли на себе основний тягар АТО, зупинили просування ворога і почали звільнення території країни. Моїм пріоритетом на посаді начальника Генштабу було не лише виконання поставлених завдань але й збереження життя військовослужбовців. Нехай час, історія і люди судять, наскільки мені це вдавалось на цій посаді.

Я відчуваю свою особисту відповідальність перед пам’ятю кожного загиблого військового і усвідомлюю велику відповідальність за наші дії в майбутньому, аби ці жертви не були марними. Сподіваюсь таку саму відповідальність відчуває кожен українець. Країна ціною численних жертв серед військовослужбовців усвідомила, що свою армію треба берегти і розвивати.

3 липня 2014 року новообраний Президент Петро Порошенко вирішив змінити керівництво ЗСУ. Я склав свої повноваження, відзвітував про здійснену роботу перед громадськістю та журналістами, відповів на усі запитання, які стосувались моєї роботи. Готовий відповідати за кожне своє рішення, яким би непростим воно не було.

Я категорично відкидаю ті звичувачення, які з’явились в ЗМІ на мою адресу та адресу мої сім’ї протягом останніх тижнів. Моя совість чиста. Протягом свого перебування на посаді начальника Генштабу мені доводилось ухвалювати рішення, які не всім подобались.

Я поважаю роботу журналістів, але змушений захищати свою честь і гідність в суді та готую відповідні матеріали. На жаль, нападки на мене співпали з кампанією з дискредитації керівництва ЗСУ, яка ведеться з Москви. На жаль її підтримали і багато хто в Україні, не до кінця розібравшись в істині. Усвідомлюю, що це лише початок.

Свідомий того, що моя боротьба за репутацію може сьогодні нашкодити Об’єднанню «Самопоміч» в боротьбі за майбутнє країни. Нова команда порядних професіоналів та патріотів повинна мати змогу доносити інформацію про свою програму а не боротись з чорним піаром.

А тому я відкликаю свою кандидатуру з виборчого списку Об’єднання «Самопоміч» на парламентських виборах. Дякую за довіру і бажаю всім українцям відповідального вибору. Як військовослужбовець я буду до кінця служити своїй Батьківщині скільки вистачить моїх сил і здоров’я там, де вирішить вище керівництво держави та Збройних сил України.

Слава Україні!

Генерал-лейтенант Михайло Куцин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: