Світовий банк виділяє Львівщині 10 мільйонів доларів на боротьбу з онкозахворюваннями у жінок

Світовий банк надасть 10 мільйонів доларів для профілактики, ранньої діагностики та підвищення ефективності лікування онкозахворювань у жінок, повідомила прес-служба ЛОДА.

Про це йшлося під час зустрічі т.в.о. голови Львівської ОДА Юрія Турянського  з представниками Світового банку на чолі з керівником програм управління з питань охорони здоров’я, харчування та населення у справах України, Білорусі та Молдови, регіону Європи та Центральної Азії, Представництва Світового Банку в Україні Паоло Карло Беллі та представниками Міністерства охорони здоров’я. Учасники зустрічі обговорили реалізацію проекту «Онкопровенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій на Львівщині в умовах реформування системи охорони здоров’я».

Кошти на реалізацію проекту надійдуть уже з січня 2015 року, і за умови їх ефективного використання Світовий банк готовий надавати фінансову підтримку регіону в значно більших масштабах.

«У майбутньому ми зможемо розширити підтримку і на інші сфери, однак передусім ми банк розвитку, і хочемо бачити ефективний результат використання наших коштів», – зауважив Паоло Карло Беллі.

Як зазначив Юрій Турянський, завдяки реалізації цього проекту, лікувальні заклади області отримають сучасне діагностичне обладнання нового покоління, а персонал пройде навчання.

«Львівська облдержадміністрація докладе усіх зусиль, аби якомога швидше розпочати реальні кроки та втілити проект. Переконаний, це збереже здоров’я та врятує життя багатьох українських жінок”, – сказав керівник Львівщини.

Згідно з проектом, зусилля буде спрямовано на боротьбу з раком грудної залози та раку шийки матки. Найсучасніше обладнання буде закуплено для трьох скринінгових центрів на території області – у Дрогобичі, Червонограді та  Самборі, а також обласного скринінгового центру на базі Львівського державного регіонального лікувально-діагностичного онкологічного центру.

Працівники цих установ пройдуть відповідне навчання.

Водночас для усіх лікувальних установ області на районному рівні буде введено комп’ютеризований реєстр жіночого населення та забезпечено матеріалами для забору мазків цитологічного скринінгу захворювань шийки матки.

Для скринінгових центрів у Дрогобичі, Червонограді та Самборі буде придбано скринінгові мамографи, кольпоскопи, апарати УЗД, та впроваджено електронний реєстр населення.

У Львівському державному регіональному лікувально-діагностичному онкологічному центрі  заплановано встановити діагностичне обладнання нового покоління (сучасний апарат МРТ, багатозрізовий апарат КТ, мамограф з можливістю 3-Д-томосинтезу, сцинтіграфічне обладнання SPECT-CT, УЗД-системи для діагностики мамографічно щільних випадків, цифрової діагностичної апаратури, впроваджено технологію рідинної цитології); лікувальне устаткування для операційних та для моніторингу пацієнтів (операційні столи, операційні лампи, моніторингові системи, наркозні апарати, відеолапароскопічне устаткування та інш.).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: