У Львові презентують оригінал книги «Апостол»

11 вересня 2014 року  в рамках Форуму книговидавців у Львові відбудеться прес-конференція, присвячена презентації  оригіналу книги  «Апостол», а також факсимільним  перевиданням «Апостола» та «Букваря», копії видання Йоганна Ґутенберґа.

(початок о 18.00 год.,  палац  Потоцьких)

Довідково:

2014 рік є ювілейним роком видання «Апостола» та «Букваря», яке здійснив у Львові 1574 року першодрукар Іван Федоров (Федорович). Комплексний проект відзначення культурних здобутків і спадщини першодрукаря для національної та світової культури на честь 440-річя ініційований благодійним фондом імені Б.Г. Возницького та Львівською національною галереєю мистецтв імені Б.Г. Возницького.

Цим гуманітарним просвітницьким проектом передбачено: 1) завершення тривалих досліджень імовірних останків Івана Федорова (більше 40 років) християнським похованням, 2) факсимільне перевидання першодруків «Апостола» та «Букваря», 3) відновлення надгробної плити. Наскрізною лінією гуманітарного проекту, присвяченого першодрукареві Івану Федорову (Федоровичу), є утвердження українського суспільства на фундаментальних гуманістичних засадах та загальнолюдських цінностях.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: