Керрі: Я здивований, що після Криму та Донбасу Росія ще наважується щось говорити про міжнародне право

Росія після анексії Криму і розв'язаної на Донбасі війни не має морального права просувати своє бачення міжнародного права.

Про це держсекретар США Джон Керрі заявив в Саудівській Аравії під час спільної прес-конференції з главою МЗС цієї країни, передає Еспресо.TV з посиланням на ЛігаБізнесІнформ.

Так Керрі прокоментував заяву глави МЗС Росії Сергія Лаврова, про те, що США не можуть проводити військову операцію в Іраку без мандата ООН, навіть якщо вона спрямована проти ісламських терористів.

"Якби те, що відбувається в Україні, не було б настільки серйозно, можна було б навіть посміятися над ідеєю Росії поставити питання (про дотримання США під час проведення операції в Іраку - ред.) Міжнародного права або будь-яке інше питання в ООН. І я дійсно дуже здивований, що Росія може зважитися відстоювати якесь своє уявлення про міжнародне право після того, що сталося в Криму та Східній Україні", - зазначив Керрі.

Нагадаємо, вчора президент США Барак Обама оголосив про початок антитерористичної операції проти ісламістів в Іраку, де буде задіяна військова авіація США. За його словами, США будуть наносити удари по живій силі і військовій техніці угруповання "Ісламська держава" (ІГ), де б ті не знаходилися.

До антитерористичної коаліції США долучилися також 10 арабських країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: