Львівський та Берлінський університети підписали угоду про співпрацю (фото)

10 вересня в Дзеркальній залі Університету відбулося урочисте підписання угоди про співпрацю між Львівським національним університетом імені Івана Франка та Берлінським університетом імені Гумбольдта. 

З метою подальшого розширення, поглиблення та зміцнення освітніх, наукових і культурних зв’язків між провідними університетами України  та Німеччини було досягнуто домовленостей, які передбачають реалізацію спільних проектів, а також програм  академічного обміну для наукових працівників, викладачів, студентів та аспірантів.

Упродовж наступних п’яти років Львівський університет і Берлінський університет імені Гумбольдта втілюватимуть у життя низку наукових та освітніх проектів, зокрема на 2014-2017 роки розроблено план наукової співпраці у сферах славістики та педагогіки. Основними ключовими темами уваги науковців обох університетів стануть такі тематичні напрями:

-         стратегії літературної канонізації і культурна приналежність;

-         аспекти методики викладання курсу «Українська мова як іноземна» у порівнянні з методикою викладання російської мови;

-         європейська реформа вищої освіти.

«В історії європейської цивілізації університет відіграє важливу роль. В основі концепції сучасного класичного університету закладено парадигму Гумбольдта, за якою місія університету – «духовне та моральне навчання нації», що базується на трьох засадничих принципах -  єдності дослідження та навчання, академічної свободи і самодостатності кожної з наукових дисциплін. Коли ми говоримо про угоду з Берлінським університетом імені Гумбольдта, то акцентуємо увагу на її знаковості. Це передусім реальна співпраця, яку було започатковано кілька років тому. Нинішнє підписання угоди засвідчує наші наміри про продовження й поглиблення кооперації між нашими університетами та розширює її перспективи», - зазначив під час вітального слова Ректор Львівського університету, професор  Володимир Мельник.

В урочистій церемонії підписання угоди взяли участь Ректор Університету Володимир Мельник, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці  Марія Зубрицька, відповідальні за реалізацію проектів: доценти філологічного факультету Олена Галета, Леся Антонів; завідувач кафедри загальної і соціальної педагогіки Дмитро Герцюк і доцент Юлія Заячук; координатор проектів Erasmus Mundus і Tempus, доцент факультету міжнародних відносин Оксана Краєвська. Берлінський університет імені Гумбольдта представляли професор Сюзанна Франк і студенти.

IMG_7332 IMG_7361 IMG_7362 IMG_7366 IMG_7373

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: