У Львові з’явився сквер пам’яті Героїв Небесної Сотні

На території Львівської Духовної Семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35) висадили сквер в пам’ять Героїв Небесної Сотні. Участь у заході взяв Глава УГКЦ Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук) та єпископи Синоду УГКЦ.Розпочався захід з панахиди за Героями Небесної Сотні та воїнами АТО, повідомила прес-служба ЛМР.

«Ця ідея єпископів, яку підтримало місто, полягає в тому, щоб дерева були такі ж сильні, як і наші Герої, які віддали своє життя, щоби ми з вами могли сьогодні жити. Память живе доти, доки вона є в свідомості.

Ідея створити сквер власне у стінах семінарії виникла тому, що це нова територія, де біля кожного дерева можна буде присісти і подумати.

Це новітня історія, яку пишемо ми з вами і учасниками якої є ми з вами. Люди віддали своє життя – і це потрібно закарбувати навіки. Це були дуже хороші люди. Якщо ви подивитесь на їхні обличчя – з них можна писати образи. Така правда життя», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Висадка скверу пам`яті Героїв Небесної Сотні є спільною ініціативою Української Греко-католицької церкви та Львівської міської ради (управління екології, ЛКП «Зелений Львів»).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: