"Батькіщину" не зупинила заборона ЦВК і вона таки збиратиме підписи за вступ до НАТО

Партія "Батьківщина" розпочинає збір підписів за проведення референдуму про вступ України до НАТО, попри незаконну відмову Центральної виборчої комісії у проведенні такого референдуму.

Про це заявила голова партії Юлія Тимошенко після засідання ЦВК, яка фактично заборонила членам ініціативної групи проведення референдуму щодо вступу України до НАТО, передає Еспресо.TV з посланням на прес-службу партії.

"ЦВК, яка складається з комуно-регіональної більшості, сьогодні заборонила проведення референдуму щодо вступу України в НАТО. Безпідставно, протизаконно, практично будучи 5-ою колоною Кремля в Україні", - наголосила вона.

Тимошенко повідомила, що партія "Батьківщина" вже у вівторок подасть до Верховної Ради закон про люстрацію членів ЦВК, які всупереч законам та Конституції заборонили проводити референдум.

Окрім того, депутати подадуть до Генеральної прокуратури заяву про злочин щодо дій голови ЦВК, члена Партії регіонів Охендовського, стосовно того, що він незаконно зірвав участь члена Комісії у зборах ініціативної групи громадян щодо проведення референдуму про вступ до НАТО.

Водночас Тимошенко наголосила, що у вівторок її партія надасть на розгляд наородним депутатам закон про люстрацію членів ЦВК.

"Нас не зупинять незаконні рішення ЦВК", - сказала Тимошенко.

Вона підкреслила, що входження України в систему колективної безпеки та оборони – це найдієвіший засіб захисту народу країни від військової агресії.

Нагадаємо, на сьогоднішньому засіданні ЦВК відмовила ВО " Батьківщина" в реєстрації ініціативної групи з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питання: "Чи підтримуєте приєднання України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) як системи колективної безпеки?"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: