ЄС впродовж двох тижнів дивитиметься, чи продовжувати санкції проти Росії

Рішення ЄС про санкції проти Росії залежить від результатів двотижневого моніторингу Європейської служби зовнішньополітичної діяльності (ЄСЗД).

Про це заявила прес-секретар глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон - Майя Косьянчич, передає Еспресо.TV.

"Це станеться протягом цього місяця", - сказала Косьянчич.

Відомство до кінця місяця спостерігатиме за виконанням Кремлем умов мирного плану по врегулюванню ситуації на сході України.

У свою чергу, глава Євроради Герман Ван Ромпей після оголошення про початок з 12 вересня через нові санкції проти Росії повідомив, що ЄС може їх повністю або частково скасувати залежно від розвитку ситуації на сході України.

"Рада ЄС до кінця місяця проведе на основі оцінки Європейської служби зовнішньої діяльності комплексний огляд мирного плану",- зазначив він.

За його словами, якщо ситуація на місцях проведення мирного плану викликатиме довіру, Єврокомісії і зовнішньополітичній службі ЄС буде доручено підготувати пропозиції по зміні, призупиненню або скасуванні повністю або частково пакету санкцій.

Нагадаємо, санкції Євросоюзу, погоджені 9 вересня і введені 12 вересня припускають "удар" по нафтових компаніях Росії ("Газпром нафта", "Роснафта" і "Транснафта") і ще більше обмежить доступ російського бізнесу до своїх кредитних ринків. Компанії, що надають послуги розробки глибоководних нафтових свердловин і видобутку нафти в Арктиці, теж не зможуть працювати з Росією.

Далі ЄС склав список з 9 російських компаній, чия робота може бути пов'язана з оборонною промисловістю. Їм не можна буде продавати товари подвійного призначення з Євросоюзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: