ЄС заявляє про порушення суверенітету України "гуманітаркою" Путіна

Офіційний представник глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон заявив про порушення другим російським гуманітарним вантажем територіальної цілісності України.

Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій у понеділок.

"На вихідних другий гуманітарний вантаж увійшов та покинув українську територію без згоди або інспекції української влади. Фундаментальні міжнародні гуманітарні принципи не були дотримані. Саме тому ці дії були незаконними і порушили українську територіальну цілісність та суверенітет", - сказано в документі.

Як відомо, в ніч на 13 вересня 2014 року російська сторона вдруге здійснила незаконне переміщення в Україну так званого гуманітарного вантажу.

Раніше, 22 серпня російська колона з 262 "КАМАЗів" з першою гуманітарною допомогою без дозволу влади України почала рух в бій Луганська. В РФ заявили, що ці вантажівки доставили в місто майже 2 тисячі тонн продовольства, води, дитячого харчування та медичних товарів.

23 серпня спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що, згідно з оперативною інформацією, в вантажні автомобілі, які зайшли на територію під виглядом гуманітарного конвою, росіяни завантажують обладнання виробничого об'єднання "Топаз", що виробляє сучасні радіолокаційні станції типу "Кольчуга", і обладнання Луганського заводу, де виготовляються патрони для стрілецької зброї.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: