РФ погрожує "захисними заходами" за "приховану імплементацію" угоди з ЄС

Росія в разі порушення Києвом і Євросоюзом брюссельських домовленостей введе всі заплановані захисні заходи.

Про це заявив прем'єр міністр Росії Дмитро Медвєдєв.

"Ми повинні дивитися за тим, щоб насправді не відбувалася по суті ось та сама прихована імплементація, тобто приховане застосування ось цих самих правил, припустимо, окремого пакту, який буде направлений на цю тему, тобто шляхом фактичних дій", - сказав Медведєв у понеділок на нараді з віце-прем'єрами.

"Якщо це дійсно ми побачимо, то нам доведеться випустити той документ, який зараз у нас розміщений на сайті для загального огляду, по переходу в торгівлі з Україною від преференційного режиму, тобто особливого режиму в рамках зони вільної торгівлі, до звичайного режиму", - заявив прем'єр.

Він додав, що це означатиме зовсім інший характер торговельних відносин з Україною.

Як відомо,  16 вересня Україна та ЄС синхронно ратифікують Угоду про асоціацію 16 вересня у режимі відеоконференції, а текст Угоди про асоціацію не зазнає жодних змін.

Президент Петро Порошенко вже вніс у Верховну раду проект закону про ратифікацію угоди про асоціацію з Європейським союзом.

12 вересня у спільній заяві комісара ЄС з питань торгівлі Карела де Гухта, міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва та міністра закордонних справ України Павла Клімкіна повідомили, що застосування угоди про асоціацію між Україною та ЄС буде відкладено на рік - до 31 грудня 2015 року. Росія і Україна підтвердили, що продовжать застосування преференційного режиму вільної торгівлі в рамках СНД.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: