На Львівському бронетанковому заводі виготовляють взірець легкого бронетранспортера «Дозор» (фото)

ДП «Львівський бронетанковий ремонтний завод»  станом на сьогодні завантажене на 100%, при необхідності працює у вихідні дні, позаурочні години та, окремі дільниці, у три зміни. На підприємстві і працює 800 осіб. Сьогодні, окрім ремонтних робіт, завод веде активну роботу по виготовленню легкого бронетранспортера «Дозор», який зможе перевозити десантників з точки А в точку В, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«На нашому львівському бронетанковому заводі працює 800 людей, вони мають достатньо хорошу заробітну плату. Завод працює достатньо потужно: це є ремонт танків, ремонт бронетанспортерів, і сьогодні бачимо перший взірець експериментального легкого, який надзвичайно сьогодні потрібен для наших збройних сил. Приблизно 20 десантників він може перевозити, розвиваючи швидкість 120 км/год. Це не тільки українська продукція, це також є кооперація з іншими підприємствами в інших країнах, і, я передбачаю, що якщо закінчиться війна нашою перемогою, цей взірець бронетранспортера «Дозор» матиме дуже велику популярність на ринку озброєнь в  світі.

Важливо, щоб Україна відновлювала свої потужності, щоб ми були потужною державою для світу по спеціальній техніці. Бо ми мали великі сильні позиції, останніми роками через корупцію у владі багато позицій було втрачено, тому приємно, що керівник заводу твердо тримає позицію, а якісний колектив, ремонтуючи ту техніку, яка приходить сьогодні з зони бойових дій, також працює над новими розробками. Це важливо для міста, адже це робочі місця та податки, а для України – це обороноздатність нашої держави», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми задоволені з того, що маємо можливість долучитися до програми відновлення і зміцнення обороноздатності наших збройних сил і країни і цілому. Ми сподіваємося, і для цього є всі підстави, що техніка «Дозор» матиме великий попит не тільки у нас, а й за межами. Бо Україна завжди мала сильні позиції у світі по експорту зброї. Це дозволить нам розвиватися, прославляти наш західний регіон і укріплювати наші позиції в Україні як досить потужного промислового центру. Наш колектив для цього має всі можливості, впроваджуємо нові технології, купуємо нове обладнання. Намагаємось не відставати від вимог часу.

До кінця місяця плануємо завершити виготовлення першого взірця. Є деякі технічні нюанси, не залежні від нас, адже ми виготовляємо його в кооперації з іншими країнами. Силовий агрегат купуємо закордоном, в цьому невеличка затримка. Сподіваюся, ми її вирішимо і до кінця місяця хтілося б звершити виготовлення першого зразка. Він буде цілком конкурентоспроможний на ринку, дешевший від багатьох іноземних аналогів», - розповів директор ДП «Львівський бронетанковий ремонтний завод» Олександр Остапець.

+DYB_9374 +DYB_9392 +DYB_9408

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: