Сьогодні Рада люструвала Тимошенко і весь її другий уряд

Проголосований Верховною Радою закон «Про очищення влади» передбачає, що спеціальну перевірку, без якої не можна займати посади в органах влади, не проходить Юлія Тимошенко і весь її другий уряд.

Зокрема, стаття 4 законопроекту, оприлюдненого на офіційному сайті Верховної Ради, передбачає, що «суб’єкти перевірки є такими, що не пройшли перевірку, якщо вони:

1) займали посаду у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року:

а) Президента України, Прем’єр-міністра України, Першого віце-прем’єр-міністра України, віце-прем’єр-міністра України;

б) міністра, керівника іншого центрального органу виконавчої влади, які не є членами Уряду України, Служби безпеки України, Генерального прокурора України, Голови Національного банку України, Голови Рахункової палати, Голови Антимонопольного комітету України, Голови Фонду державного майна України, Директора Бюро з питань антикорупційної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України, Голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим» і т.д.

Тобто за початок відліку автори законопроекту взяли дату інавгурації Януковича, але другий уряд Юлії Тимошенко був відправлений Верховною Радою у відставку уже після інавгурації - 3 березня 2010 року. Тобто, Тимошенко і всі міністри її уряду не повинні пройти перевірку і не матимуть права займати посади в органах державної влади, в тому числі не можуть бути народними депутатами.

«Суб’єкти перевірки, які не пройшли перевірку або не надали згоду на проходження перевірки (крім суб’єктів перевірки, які претендують або обіймають виборні посади або посади, призначення на які здійснюється без проведення конкурсу), підлягають звільненню органом перевірки з займаної посади з позбавленням права займати будь-які посади, визначені пунктом 1 статті 3, протягом 10 років з дня звільнення», - йдеться в законі.

Нагадаємо, в другий уряд Тимошенко входили нинішній спікер Олександр Турчинов, нардеп Григорій Немиря, нинішній міністр палива та енергетики Юрій Продан, нинішній нардеп Віктор Пинзеник та нинішній президент Петро Порошенко. Останній, правда, за законом про люстрацію, не має підлягати перевірці.

Також перевірку не проходить нинішній глава СБУ Валентин Наливайченко, який був звільнений лише 11 березня 2010 року.

Еспресо.TV

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: