У Львівській облраді проаналізували стан реалізації спільних проектів Фонду „Східна Європа”

         На нараді під головуванням заступника голови Львівської обласної ради Валерія П’ятака обговорили стан реалізації у 2014 році спільних проектів Львівської обласної ради та Фонду „Східна Європа”.

Учасниками обговорення були керівники профільних управлінь та відділів Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації, представники  Фонду „Східна Європа”.

Зокрема, йшлося про реалізацію проекту „Розумне енергоспоживання для добробуту громад”. Один із етапів цього проекту передбачає впровадження заходів з енергозбереження у двох містах Львівської області, які було відібрані на конкурсній основі – Кам’янці-Бузькій та Жовкві. Ці міста отримали на реалізацію комплексних заходів із енергозбереження в бюджетній сфері від фонду „Східна Європа” по 400 тис. грн. Зараз у цих містах здійснюється енергоаудит галузей. Його підсумки заплановано презентувати у  вище названих містах 9 жовтня цього року.

Наступний етап проекту „Розумне енергоспоживання для добробуту громад” передбачає впровадження енергоощадних заходів у галузі охорони здоров’я, яку теж у межах проекту було відібрано на конкурсній основі з-поміж інших галузей бюджетної сфери області. Відтак департамент охорони здоров'я Львівської ОДА отримав від Фонду «Східна Європа» сертифікат на 400 тис. грн для впровадження таких заходів. Зараз триває процес відбору загальнообласного об’єкту у галузі охорони здоров’я для впровадження енергощадних заходів. Окрім коштів, виділених Фондом „Східна Європа”,  відповідно до зобов'язань у межах Меморандуму про співпрацю між Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією та Фондом „Східна Європа”, Львівська обласна рада також виділить департаменту необхідне співфінансування.

 

Довідка.

Програма „Розумне енергоспоживання для добробуту громад Львівщини” впроваджується від 1 жовтня 2013 року до 30 вересня 2016 року.

Метою Програми є сприяння ефективному використанню енергетичних ресурсів в області через посилення потенціалу місцевих органів влади та бізнесу у сфері розробки, оцінки та запровадження стратегій і проектів у галузі енергозбереження, а також використання альтернативних та відновлюваних джерел енергії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: