Львівський велохакатон відзначив своїх переможців

13 та 14 вересня у приміщенні львівського StartupDepot проходив Велохакатон. Упродовж 36 годин 7 команд безперервно працювали над макетом нового електронного продукту, який мав би покращити умови велоруху у Львові, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Над своїми проектами працювали понад 40  спеціалістів у сфері ІТ-технологій із різних куточків України, а в цьому їм допомагали компетентні ментори: Олег Бугаков, Микола Птущук (Якдекс. Україна), Іван Шерстюк (EasyWay), Ігор Лужанський (компанія Neadevis), Тарас Доцевич (CEO, компанія Intelеkx), Степан Веселовський (виконавчий директор Кластеру IT-BPO), Іван Дмитрасевич (співзасновник StartupDepot), Павло Бєлоусов (UkrYama).

«Створення електронного продукту, що мав би посприяти покращенню умов велоруху в місті, мало стати наступним кроком у реалізації проекту «Ровером на пари». Проте згодом ми зрозуміли, що така аплікація може виявитись корисною не лише для студентів, але й для всіх велосипедистів міста. Так народилась ідея велохакатону. Завдяки об’єднанню зусиль усіх співорганізаторів заходу та менторів, спільна мета була досягнута. Я щиро сподіваюсь на продовження подібних командних практик у майбутньому», - розповів Яніс Сінайко, аналітик Інституту міста.

«Сподіваюсь, що завдяки такими проектам як Велохакатон, у якому SoftServe виступив у якості співорганізатора та спонсора, ми пришвидшимо розвиток IT-галузі у Львові та Україні. Для мене особисто це був незабутній досвід роботи у команді професіоналів та людей, які дійсно люблять свою роботу. Вдячна Львівській міський раді та Інституту міста за таку нагоду долучитися до справді гарної справи. Переконана, що більшість проектів будуть розвиватися. Зі свого боку можу пообіцяти, що SoftServe буде і надалі намагатися підтримувати ініціативних та креативних IT-шників», - відзначила Євгенія Береза, координатор проектів компанії SoftServe.

«Велохакатон – це класна ідея. Я цілком підтримую усі починання щодо розвитку велоруху в Україні. Це важливо. Було цікаво ділитись власним досвідом з молодими проектами. Маю сподівання, що все в них вийде», - зазначив Іван Шерстюк, технічний директор EasyWay.

«Велохакатон, який проходив на вихідних у StartupDepot, – надзвичайно позитивна подія як для розвитку стартапів, так і для розвитку велоруху в місті. Цікаві проекти, різні команди і підходи до вирішення проблем. Дуже сподобався приклад, коли одна з команд після важкої ночі не змогла презентувати ідею, але решту учасників та менторів підтримали хлопців, і вони продовжили роботу. Головне – не здаватись і продовжувати вірити в свою ідею та реалізовувати її», – додав Іван Дмитрасевич, співзасновник StartupDepot.

У кінці другого дня команди представляли свої доробки. За результатами презентацій компетентне журі визначило переможців. Ними стала Львівська команда «44team», яка отримала головний приз від компанії Яндекс.Україна – квитки на виставку Smart City Expo World, що відбудеться у Барселоні, а також місячний абонемент на роботу в коворкінгу Startup Depot. Учасники команди – Андрій Гурський, Петро Чорненький, Володимир Гогоша та Юра Заячківський – розробили прототип фітнес-додатку з навігатором. Він буде підказувати маршрути згідно з навантаженням, яке обрав користувач. З часом хлопці планують додати можливість синхронізації мобільного додатку із браслетом, який фіксує серцевий ритм велосипедиста.

«Для нас участь у цьому заході була незабутнім досвідом та залишила після себе лише приємні спогади. Чудова атмосфера командної роботи та дух суперництва ще довго тримали нас у напруженні. Після феєрії таких відчуттів, ми обов’язково плануємо взяти участь у найближчому хакатоні», – розповіли учасники команди «44 team».

«Команда 44 team із проектом Велоасистенту стала для мене безперечним фаворитом. Я дуже рада, що вони отримали підтримку всього журі та поїдуть до Барселони як переможці Велохакатону», - відзначила Євгенія Береза, координатор проектів компанії SoftServe.

Окрім того, журі відзначило найцікавіші проекти заходу цінними призами.

«Команди оцінювали за кількома критеріями, але, насамперед, хотілося почути оригінальну ідею. Саме тому виграв проект «Велоасистент». Серед інших проектів варто відзначити проекти BestByke (підбір велосипеду) та BykeRoutesAdvisor (пошук веломаршрутів та велоподій). Вірю, що автори цих проектів ще зможуть створити не один цікавий та корисний проект», - розповів Олег Бугаков, заступник керівника відділу продуктового маркетингу, Яндекс.Україна.

У наймолодшій команді велхакатону «CodeRisers» всім учасникам від 17 до 19 років. Вони вирішували проблему підбору ідеального велосипеду для відвідувачів сайту, який вони створили. Тепер ці молоді програмісти мають можливість відпрацювати свій стартап з досвідченими колегами в коворкінгу Startup Depot.

Одеська команда BPT вигадала, як нагадувати власникам велосипедів, що час провести профілактичні роботи для їхнього двоколісного друга. Відтак, авторам аплікації надано змогу презентувати свій стартап у рамках масштабної конференції Lviv IT Arena, яка відбудеться 2-4 жовтня у Львові.

Сертифікат на купівлю книжок в Amazon у розмірі 100$ отримала одеська команда Brotherhood, що створила платформу для розробки велоквестів.

Такі ж сертифікати, але у розмірі 50$, отримали команди-розробники додатку для вивчення історії Львова, подорожуючи велосипедом, та програми для пошуку велотурів і масових велопробігів містом.

Команда «Ням-Ням-Бандера» отримала приз (подарунковий сертифікат від мережі магазинів електронної техніки MOYO) за найбільш креативний проект Велохакатону «Врятуй принцесу».

Нагадаємо, що Велохакатон було проведено в рамках ініціативи Інституту міста «Центр соціальних інновацій» за підтримки Львівської міської ради та компанії SoftServe.

Спонсори заходу: SoftServe, Яндекс.Україна, Lviv IT Arena.

Партнери:  Startup Depot, The Гриль, Фонд гарних справ, Львівська бізнес-школа, EasyWay, Neadevis, ГО «Молодь за зміни».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: