Обама: Візит Порошенка до Вашингтона має стати посланням Путіну

Президент США Барак Обама привітав Україну з ратифікацією угоди про асоціацію з ЄС.

Про це він заявив журналістам, що супроводжували його в поїздці по США, передає Еспресо.TV з посиланням на «Радіо Свобода».

За оцінкою американського лідера, ратифікуючи Угоду про асоціацію з ЄС, Україна взялася провести ряд реформ, які сприятимуть розвитку демократії в Україні і закладуть основу для більш стабільної та процвітаючої економіки. Президент США привітав Україну з тим, що вона зробила ці важливі кроки.

Відповідаючи на питання, в чому полягає символічне значення майбутньої зустрічі президента США з президентом України, яка відбудеться в четвер, Обама сказав, що бачить в ній послання президенту Росії Володимиру Путіну. З точки зору президента США, присутність президента України Петра Порошенка в Овальному кабінеті Білого дому буде варта тисячі слів, як в англійській, так і в російській мовах.

В четвер розпочинається візит в США президента України, в рамках якого він зустрінеться з президентом США Бараком Обамою в Білому домі і виступить на спільній сесії Конгресу США. Цієї честі іноземних лідерів, які відвідують Вашингтон, удостоюються лише в особливих випадках.

У програмі візиту також двосторонні зустрічі Порошенка з віце-президентом США Джозефом Байденом, спікером палати представників Джоном Бейнером, державним секретарем США Джоном Керрі, повідомляє прес-служба президента України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: